• Dichtstbijzijnde rivier: Dordogne 0,1 km

 • Dichtstbijzijnde plaats: La Roque Gageac 6 km

 • Interessante plaatsen:

  • Beynac: 0,5 km
  • La Roque Gageac: 5 km
  • Sarlat: 10 km
  • Domme: 10 km
  • Belvès : 24 km
  • Rocamadour: 59 km

Bezienswaardigheden

Dompel jezelf onder in de lokale cultuur door de leukste evenementen, plaatsen en attracties van de regio te ontdekken. Onze tips voor een dagje uit? Je vindt ze hier!

Dagje uit

Camping Le Capeyrou - Dordogne - Lascaux Grotten

Grotten van Lascaux

Tieners die bij de grotten van Lascaux aan het spelen waren ontdekten bij toeval schilderijen van rond de 20.000 jaar oud! Bekijk de prachtige reproducties van de prehistorische grotschilderingen. Bij de VVV naast de grotten kunt u een toeristische route kaart vragen met alle bezienswaardigheden.

Camping Le Capeyrou - Dordogne - Chateau Milandes

Château de Milandes

Château de Milandes was het huis van de bekende entertainer Josephine Baker. Kom alles te weten over haar leven en bekijk haar persoonlijke spullen. De roofvogelshow is zeker de moeite waard. Bekijk de prachtige tuinen of maak een nachtelijke ballonvaart! Een onvergetelijke ervaring.

Camping Le Capeyrou - Dordogne - Beynac-et-Cazenac

Beynac-et-Cazenac

Echt een bezoek waard is het kasteel van Beynac-et-Cazenac. Het kasteel ligt hoog op een steile klif en oogt romantisch en indrukwekkend. Verken ook de smalle straten van de stad en de oude haven.

Camping Le Capeyrou - Dordogne - Aquarium du Perigord Noir

L’Aquarium de Perigord Noir

Bezoek het L'Aquarium du Perigord Nord voor een spectaculaire indruk van de onderwaterwereld. Bekijk de verschillende aquaria en zie hoe de duikers tussen de vissen zwemmen tijdens voedertijd. Ontdek ook de indrukwekkende reptielen.

Camping Le Capeyrou - Dordogne - Chateau Castelnaud

Château Castelnaud

Opvallend in de Dordogne zijn de diverse grote kastelen. Eén van de meest populaire kastelen in Zuid-Frankrijk is Château Castlenaud. Bezoek hier het museum van de honderdjarige oorlog, met indrukwekkende wapens en informatieve films.

Camping Le Capeyrou - Dordogne - Gouffre de Proumeyssac

Gouffre de Proumeussac

Een plek waar je een echte schat zou kunnen vinden is Gouffre de Proumeyssac, een grot zoals je ze kent uit sprookjes! Neem een gondelvaart door de kristallen grot, die tot leven komt door de lichtshow met prachtige muziek.

Sport & Activiteiten

De omgeving van camping Le Capeyrou zit boordevol mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Bekijk de meest schilderachtige plekjes van Frankrijk via een kanotocht over de rivier. Of klim naar het kasteel van Beynac-et-Cazenac en geniet van het uitzicht.