Vakantie Dordogne

Steden en dorpen in de Dordogne

Dordogne, Agen

Agen (Lot)

Agen ligt halverwege Bordeaux en Toulouse en is misschien het best bekend door zijn pruimen. Deze worden gekweekt in de naburige dorpen. De mensen in Agen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Proef zeker ook de fruitlikeuren want die zijn heerlijk!

Dordogne, Bergerac vineyards

Bergerac

Bergerac is het centrum van deze wijn producerende regio. Het stadje heeft een mooie oude haven en ligt verdeeld over beide zijden van de rivier de Dordogne. Bezoek het wijn- en tabakmuseum en geniet na afloop van een heerlijke maaltijd met uitstekende wijnen.

Dordogne, Beynac-et-Cazenac

Beynac-et-Cazenac

Het kasteel van Beynac is gebouwd rond de 14e eeuw en werd ooit gebruikt door de adel van Perigord. De ligging is geweldig; boven een steile klif aan een prachtig deel van de rivier. Bij het kasteel ligt ook een mooi archeologisch park.

Dordogne, Domme

Domme

Deze 'Acropolis van de Dordogne’ biedt grote schoonheid door het doolhof van oude straatjes en middeleeuwse poorten.

Dordogne, Montignac

Montignac

De oude wijk van Montignac is een cocktail van 14e, 15e en 16e eeuwse architectuur en moderne bars en restaurants.

Dordogne, Rocamadour

Perigueux

Perigueux is al sinds de oudheid het kruispunt van de Perigord. De opvallende Cathedrale St-Front en het Musee du Perigord zijn een bezoek waard, met prehistorische voorwerpen van soms wel 70.000 jaar oud.

Dordogne, Rocamadour

Rocamadour

Een prachtig dorp gebouwd in een steile rotswand. Dit is een van de meest bezochte attracties van Frankrijk. Niet alleen door toeristen maar ook door pelgrims: Rocamadour is nog steeds een drukbezocht bedevaartsoord.

Dordogne, Sarlat

Sarlat

Dit bruisende stadje en de hoofdstad van de Perigord-Noir. Je kunt Sarlat vergelijken met een openlucht museum: de stad heeft meer middeleeuwse, renaissance en 17e-eeuwse gebouwen op een plek dan ergens anders in Frankrijk.