Vakantie Dordogne

Dordogne

Een bezoek aan de Dordogne

Bijna nergens anders vindt u een regio die zo doordrenkt is met geschiedenis als de Dordogne. Heeft u oog voor cultuur, schoonheid en een neus voor lekkernijen? Dan moet u zeker naar de Dordogne. De regio kent veel mooie landschappen, een heerlijk landklimaat en een gastronomische keuken. Kamperen op één van onze campings in de Dordogne is genieten van prachtige rivieren, verborgen grotten, charmante vestingstadjes, kastelen en wijngaarden. Voor de actieve kampeerder zijn er talloze mogelijkheden. Al zin in een Dordogne campingvakantie?

Bekijk direct alle camping Dordogne vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in de Dordogne in Frankrijk!

Ontdek de Dordogne

Ontdek de Dordogne

Van de prachtige, op een klif gelegen stad Rocamadour tot de vele pittoreske middeleeuwse stadjes. De Dordogne kent genoeg geschiedenis om een boekwerk te vullen. De grotten van Lascaux bieden de mooiste en best bewaarde prehistorische schilderingen en Prehisto Parc verkent de ontberingen van de Neanderthaler. Kanovaren is dé manier om de rivieren te verkennen; in je eentje of met een van de vele georganiseerde excursies.

Voel de Dordogne

Voel de Dordogne

Onze campings in de Dordogne liggen tussen de meanderende rivieren, oude dorpjes, indrukwekkende kastelen en rijke wijngaarden. Terwijl u zich ontspant kunt u zich voorbereiden op de andere kant van de Dordogne: die van wandelen, fietsen, vogelspotten, vissen en watersporten. Wilt u tussendoor even afkoelen? De kille prehistorie grotten verwelkomen u met een (letterlijke) echo uit het verleden.

Proef de Dordogne

Proef de Dordogne

Met zoveel te zien en te doen, heef u nauwelijks tijd om te eten. Maar doe het toch, want de keuken in de Dordogne kent heerlijke delicatessen waaronder truffels, eekhoorntjesbrood en foie gras. Maar ook de walnotenolie, geitenkaas, kastanjepuree en honing zijn hier erg lekker. Geniet ervan met een mooi glas wijn, zoals de volle rode wijnen van Cahors en Bergerac of de zoete witte Monbazillac.

Dordogne top 5
Kanoën Dordogne

Kanoën

Een tocht over de rivier de Dordogne per kano is een van de meest populaire uitstapjes om de omgeving te verkennen. Er zijn veel verschillende excursies te boeken die u meenemen over deze prachtige rivier en langs beroemde kloven.

La Roque Gageac, Dordogne

La Roque Gageac

La Roque Gageac is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. De goudgele huizen zijn prachtig gelegen aan de rivierbedding van de Dordogne onder een zandstenen klif. Ook het Château de la Malartrie en de “tropische” tuinen zijn indrukwekkend.

Grotten van Lascaux, Dordogne

Grotten van Lascaux

De Dordogne staat bekend om haar prehistorische grotschilderingen en de Lascaux grotten zijn hiervan een goed voorbeeld. Dit Unesco werelderfgoed werd toevallig ontdekt door een spelende tiener! De prachtige reproductie is nu te bezoeken.

Rocamadour, Dordogne

Rocamadour

Het lijkt net of deze stad zich vastklampt aan de steile, kalkstenen rotsen. Vanuit het beroemde, hooggelegen klooster heeft u een prachtig uitzicht. In de prachtige Chapelle Notre Dame vindt u de beroemde Zwarte Madonna en proef ook de beroemde kaas, gemaakt naar een oud geitenmelk recept.

Sarlat, Dordogne

Sarlat

Sarlat is een prachtige middeleeuwse stad die uitnodigt rond te dwalen en te genieten van de atmosfeer. Er zijn gezellige markten en straatartiesten, waardoor een wandeling door de charmante straatjes erg leuk is om de dag mee te beginnen of te eindigen.

Het weer in de Dordogne

Gemiddelde temperatuur Dordogne
Gemiddelde neerslag Dordogne