Vakantie in de Franse Alpen

Sport en Activiteiten

Wandelen Franse Alpen

Wandelen

Doorgewinterde wandelaars kunnen hier prima terecht; er komt hier geen einde aan de vele wandelroutes. U vindt officiële kaarten van de top 25 routes in de krantenwinkels en boekhandels.

Paardrijden Franse Alpen

Paardrijden

Tijdens een campingvakantie in de Franse Alpen bent u ook dicht bij een groot aantal maneges. Geniet van het paard- en ponyrijden over de mooie bospaden, de uitgestrekte weiden en het spectaculaire berglandschap.

Fietsen Franse Alpen

Fietsen

Mountainbiken, of VTT zoals ze het noemen in Frankrijk, is erg populair hier. Er zijn overal in de Alpen fietsen te huur en VTT cursussen te volgen. Probeer de 21 haarspeltbochten naar Alp d' Huez te beklimmen. Als het lukt, krijgt u een gratis certificaat!

Raften Franse Alpen

Raften

Elk voorjaar tovert de ontdooide sneeuw de rivieren in de Alpen om tot snelle waterstromen. Waaghalzen kunnen op verschillende locaties raften en kanoën, zoals bij Morzine en Morillon.

Lac d’Aiguebelette, Franse Alpen

Lac d’Aiguebelette

Dit juweel van de Savoie uitlopers beslaat bijna 1400 hectare. Het meer heeft twee kleine eilanden en is op sommige stukken meer dan 200 meter diep. Het meer is populair bij wandelaars, klimmers, fietsers, zwemmers, vissers en kanoërs.