Vakantie in de Franse Alpen

Steden en dorpen in de Franse Alpen

Franse Alpen, Aix-Les-Bains

Aix-Les-Bains

In dit kuuroord is koningin Victoria maar liefst drie keer is geweest. Aix-les Bains biedt weldadige heetwaterbronnen en -baden en ook de omgeving is een en al ontspanning. Maak een wandeling langs de mooie straten, de oevers van het meer of ga het water op. U heeft hier alle mogelijkheden voor in- en ontspanning tijdens uw vakantie.

Franse Alpen, Lac d'Annecy

Annecy

Annecy is heel pittoresk gelegen aan een mooi meer. De stad heeft drie prachtige stranden en een leuk winkelhart. In de zomermaanden zijn er diverse zomerfestivals, zoals het internationale film festival in juni. Begin augustus is het Fête du Lac. Dan wordt het meer verlicht met enorm vuurwerk.

Franse Alpen, Chambéry

Chambéry

De sfeer in Chambéry is meer Italiaans dan Frans. De oude stad wordt gedomineerd door het kasteel van de hertogen van Savoy. Verken de oude straten met de oude imposante gebouwen. Of breng een bezoek aan een van de vijf musea. Daarnaat heeft Chambéry een van de grootste klok klokkenspelen in Europa.

Franse Alpen, Chapelle du Mont-St-Michel

Chapelle du Mont-St-Michel

Dichtbij Chambéry ligt Chapelle du Mont-St-Michel. Door de spectaculaire locatie van de Chapelle du Mont-St-Michel heeft u hier een prachtig uitzicht over de vallei Chambéry en de bergpieken van Belledonne.