Vakantie Jura

Sport en Activiteiten

Kanoën op de Doubs, Jura

Kanoën op de Doubs

Verschillende verhuurpunten bieden kano-expedities aan op de Doubs, de mooie rivier net over de grens met Zwitserland. U kunt kano’ huren in Goumois, Clairbief, Soubey of Tariche. Houdt er wel rekening mee dat de conditie van de rivier niet altijd optimaal is.

Mountainbiken, Jura

Mountainbiken

De Jura is een paradijs voor mountainbikers, met meer dan 120 speciale VTT circuits verspreid over de hele regio, voor zowel beginners als gevorderden. In juli en augustus vinden er rondom Châlain georganiseerde tochten plaats.

Lac de Vouglans, Jura

Lac de Vouglans

Op het meer van Vouglans kunt u vissen, waterskiën, jetskiën, kanoën, zeilen en roeien. Geniet op een van de drie stranden van het mooie weer en het heldere water.

Lac du Der, Chantecoq

Lac du Der, Chantecoq

Ideaal voor een campingvakantie met tieners: Lac du Der. Een mooi meer met een grote keuze aan watersportactiviteiten. Hier kan onder andere worden gesurft, gezeild, gevist en geroeid.

Lac de Chalain, Jura

Lac de Chalain

Het 230 hectare grote Lac de Chalain is misschien wel een van de meest indrukwekkende meren in de Jura. Zeilen, roeien, kajakken, windsurfen, kanoën maar ook vissen: het kan hier allemaal. De omgeving is bosrijk en het meer is verboden voor motorboten dus heerlijk rustig!

Wandelen Jura

Wandelen

De Jura is een erg mooie regio, met haar bosrijke omgeving en prachtig heldere meren. Er zijn hier dan ook veel goede wandel- en fietsroutes. Houdt u van wat afwisseling? Bij Étival kunt u terecht voor uitstapjes op een ezel.

Vissen Jura

Vissen

Met meer dan 2000 kilometer aan rivieren en 2600 hectare aan bergmeren, heeft de Jura veel te bieden voor de visliefhebber. U kunt hier vissen naar lamprei, forel en snoek, zolang u maar een plaatselijke visvergunning heeft.