Vakantie Jura

Steden en dorpen in de Jura

Jura, Strasbourg

Straatsburg

Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas. Bij aankomst ziet u de hoge spits van een van de mooiste kathedralen van Frankrijk boven de stad uitsteken. Petite France is de meest schilderachtige omgeving. De rivier splitst zich hier in vier delen die worden overspannen door bruggen.

Jura, Kaysersberg

Kaysersberg

Kayersberg is een pittoresk dorpje. Bij aankomst over de brug ziet u de kasteelruïne, die deel uitmaakt van de stadsmuur.

Jura, Genève

Genève

Deze prachtige Zwitserse stad ligt te midden van een adembenemend berglandschap bij Lac Leman. Maak een stoomboottocht over het meer of maak een wandeling langs de Quai du Mont Blanc. Hier staat de Jet d'Eau: de hoogste fontein ter wereld.

Jura, Doucier, Herrisson

Doucier

Dit gezellige dorpje wordt omringd door natuurlijke meren. U kunt vanuit hier de prachtige bospaden langs de Herisson rivier volgen.

Jura, Dole, Maison de Pasteur

Dole

De oorsprong van Dole gaat terug tot de 11e eeuw. Een wandeling door de oude stad geeft een fascinerende blik terug in de tijd. Bezoek de 16e eeuwse kerk van Notre Dame met zijn bemoste dak, de geboorteplaats van Louis Pasteur (Maison Natale de Pasteur ) en het Musee Pasteur.

Jura, Dijon Notre Dame

Dijon

Het stadscentrum van Dijon heeft alles. Van gotische kerken tot prachtige, smalle geplaveide straatjes. Bezoek in Dijon de prachtige 13e eeuwse Notre Dame en de oude handelswijk.

Jura, Colmar

Colmar

Dit mooie middeleeuwse stadje heeft smalle geplaveide straatjes en vakwerkhuizen uit de 16e eeuw.

Jura, Champagnole

Champagnole

Champagnole is de 'Parel van de Jura'. Deze stad heeft geen grootse kathedralen en gebouwen. Toch is het een aangename plek om lekker te lunchen en een late middag door te brengen.

Jura, Besançon

Besançon

Besançon is een schatkamer voor liefhebbers van mooie architectuur. Vanaf de Renaissance gevels van de Grand Rue tot de prachtige astronomische klok.

Jura, Arbois

Arbois

Arbois ligt midden tussen de bossen en een aantal van de meest bekende wijngaarden van de regio. Verschillende wijnkelders zijn open voor het publiek, dus proef tijdens een bezoek aan Arbois zeker ook de vermaarde wijnen.