Vakantie Jura

Jura

Een bezoek de Jura

Onze campings in de Jura liggen in het groene heuvelachtige landschap, met meren, watervallen, bossen en wijngaarden. De Jura is dan ook een geweldig wandelgebied. Hoogtepunt zijn de spectaculaire watervallen van Hérisson en het Cirque de Baume bij Lons-le-Saunier, met hoge, steile rotswanden. Ook niet te missen tijdens uw verblijf op een van onze campings in de Jura zijn de adembenemende grotten met hun eeuwenoude geschiedenis.

Vanuit onze campings in de Jura verkent u deze prachtige Jura op uw eigen manier. Dus: op naar de Jura!

Bekijk direct alle camping Jura vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in de Jura in Frankrijk!

Voel de Jura

Voel de Jura

Door de ligging tussen Bourgondië in het westen en Zwitserland in het oosten, heeft de Jura het beste van beide werelden. Het geluid van de woeste van rivieren die de diepe kloven in denderen is oorverdovend. Tegelijkertijd kent de Jura de rust en stilte van middeleeuwse dorpjes, kasteelruïnes en verlaten grotten.

Proef de Jura

Proef de Jura

Probeer de heerlijke, witte Bresse kip of het Charolais rundvlees. Naast deze lokale specialiteiten is de keuken in de Jura heel gevarieerd. Van kaas tot chocolade, van gerookt vlees tot allerlei worsten; er is keuze uit vele producten. Probeer ook de Vin Jaune, een erg geel gekleurde wijn, waarvan de smaak vergelijkbaar is met sherry.

Ontdek de Jura

Ontdek de Jura

U zou eigenlijk een excuus moeten verzinnen om langer te blijven. U komt vast tijd te kort om de vele mooie en oude steden zoals Dijon, Beaune en Chablis allemaal te bekijken. En dan hebben we het nog niet eens over de kastelen, meren, parken, de vele activiteiten buitenactiviteiten en natuurlijk de vele de grotten.

Jura top 5
Baume-les-Messieurs, Jura

Baume-les-Messieurs

Dit is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Baume-les-Messieurs ligt tussen drie indrukwekkende valleien in. Het dorp is ook bekend door de mooie abdij van St. Pierre en de vele watervallen en grotten.

Besançon, Jura

Besançon

Naar deze werelderfgoed stad moet u ongeveer 60 km rijden maar het is zeker de moeite waard. Bezoek de prachtige kathedraal, het paleis, de verschillende musea en de astronomische klok uit de 19de eeuw. Vanuit de citadel heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.

Cascades du Herrison, Jura

Cascades du Herrison

De watervallen van de Herrison vallei zijn een van de meest imposante natuurverschijnselen in de Jura. Er is een prachtige wandelroute door de vallei, langs 31 watervallen en bergstromen. De Grand Daut waterval is wel 60 meter hoog.

Dino Zoo

Dino Zoo

De naam Dino Zoo klinkt als een horror film, maar is in werkelijkheid een schitterend park. In dit 15 hectare grote bos komt u levensgrote reproducties van de grootste dinosaurussen uit de prehistorie tegen. Van Triceratops tot Tyrannosaurus Rex (maar geen Fred Flintstone...)

Wandelen langs de rivier de Doubs, Jura

Wandelen langs de rivier de Doubs

Een wandeling langs de rivier de Doubs verdient echt een plekje in onze top 5 bezienswaardigheden. Er zijn wandelroutes tussen St. Ursanne en Soubey. U komt compleet tot rust tijdens een wandeling langs deze kabbelende rivier. Geniet van de prachtige omgeving en de romantische atmosfeer.

Het weer in de Jura