Vakantie Loire

Dagje uit in de Loire

Loire, Doué Zoo

Doué la Fontaine

Kinderen brengen altijd graag een bezoek aan de dierentuin. Doue la Fontaine is een bijzondere dierentuin waar de dieren vrij rondlopen. Mis vooral de herkenbare stokstaartjes bij de Madagascar-tentoonstelling of de unieke, zeldzame Sumatraanse tijgers in de Aziatische zone.

Loire, Zoo Parc de Beauval

Zoo Parc de Beauval

Deze dierentuin in St Aignan wordt door velen beschouwd als de mooiste in Frankrijk. Hier leven meer dan 4.000 wilde dieren. De meeste lopen vrij rond in een park dat is aangelegd als hun Afrikaanse thuisland.

Loire, Romorantin-Lanthenay

Romorantin-Lanthenay

Deze prachtige oude stad biedt een schat aan oude gebouwen. Vele hiervan zijn te vinden aan de rivier de Sauldre. In de musea leert u meer over deze historische gebouwen en hun achtergrond. U kunt ook naar een museum over Franse auto’s of naar een aquarium.

Loire, Parc Floral de la Source

Parc Floral de la Source

Parc Floral is een UNESCO Werelderfgoed en bestaat uit 10 thema-tuinen met vogels, vlinders, ezels, schapen en vogels. Een leuk uitstapje voor volwassenen en kinderen.

Loire, Le Puy du Fou

Le Puy du Fou

De ruïnes van het renaissance kasteel vormen het perfecte decor voor allerlei avondvoorstellingen. Ook is er een 18e eeuws dorpje, een pretpark en een botanische tuin.

Loire, Futuroscope

Futuroscope

Futuroscope is een uniek amusementspark in Europa. Het park heeft prachtige ultramoderne gebouwen en biedt futuristische voorstellen, films op reuze formaat, sensationele attracties, 3D-tours met 4D-effecten, spelletjes, live shows, open-lucht activiteiten en zelfs de geweldige avondshow is inbegrepen in de prijs van het entreebewijs.