Vakantie Loire

Geschiedenis van de Loire

Loire, Château de Chenonceau

Château de Chenonceau

De grote bogen van kasteel Château de Chenonceau overspannen de rivier de Cher. Hierdoor lijkt het kasteel te drijven op het omringende water. Dit romantische kasteel werd in het begin van de 16e eeuw gebouwd en is bijna altijd geleid door vrouwen. Bezoek de indrukwekkende ruimten en het wassenbeeldenmuseum. In de zomer kunt u er een boottocht maken en in juli en augustus zijn de tuinen vanaf 22.00 uur verlicht.

Loire, Château d’Ussé

Château d’Ussé

Welkom in het land van make-believe. Het betoverende Château d'Usse zou de inspiratie zijn geweest voor Doornroosje, het bekende sprookje van Charles Perrault. Het kasteel heeft grote en kleine torens, een terrasvormige tuin en ligt in een prachtige heuvelachtige omgeving. Op een van de torens wordt het sprookje uitgebeeld.

Loire, Château de Chambord

Château de Chambord

Dit extravagante renaissance kasteel werd gebouwd tussen 1519 en 1685. Het wordt omringd door een uitgestrekt bos en is misschien wel de meest extravagante koninklijke residentie ooit gebouwd. De sierlijke gevel en torentjes zijn 's nachts spectaculair verlicht.

Loire, Orléans Kathedraal

Orléans

In Orleans redde Jeanne d'Arc Frankrijk uit handen van de Engelsen. De oude wijk Vieil Orleans en de Cathedrale Saint-Croix zijn het meest bekend maar er zijn ook vele prachtige renaissance gevels te bewonderen.