Vakantie Loire

Natuur in de Loire

Loire, Chateau

'De tuin van Frankrijk'

De Loire wordt ook wel ‘de tuin van Frankrijk’ genoemd. Het gebied rond Touraine en Anjou staat bekend om de vele boom- en wijngaarden. Door de hele regio slingeren rivieren en een aantal meren zijn geschikt voor watersport. De langste rivier van Frankrijk, de Loire, begint in het Centraal Massief en mondt bij St Nazaire uit in zee.

Loire, La Cave aux Sculptures

Grotten met sculpturen

Dit deel van Frankrijk heeft een aantal bijzondere grotwoningen. Deze grotwoningen zijn uitgehouwen in zachte kalksteen. Bij Doue-la-Fontaine kunt u een fascinerende collectie gebeeldhouwde figuren bekijken. De oorsprong van deze sculpturen is tot op vandaag een mysterie.

Loire, Les Grottes Pétrifiantes de Savonnières

Les Grottes Petrifiantes de Savonnières

Deze reeks ondergrondse grotten waren ooit middeleeuwse steengroeven. De meer dan 1,5 kilometer lange grotten bevatten stalactieten, stalagmieten, rivieren en watervallen. Er zijn dagelijks rondleidingen en op zomeravonden zijn er avondvoorstellingen. Kleed u warm aan, want het kan er erg koud zijn.

Loire, Wijngaard

Loire wijngaarden

Uit de Loire-vallei komen veel bekende wijnen. Deze regio is al meer dan duizend jaar het centrum van de wijnbouw. Ongeveer de helft van alle wijnen die hier geproduceerd wordt zijn van witte druivenrassen. Bezoek Saumur en Chinon voor een rondleiding door de wijnkelders of wijngaarden.