Vakantie Loire

Steden en dorpen in de Loire

Loire, Tours

Tours

Tours is misschien wel de mooiste stad in de Loire. De Place Plumereau in het middeleeuwse hart van de stad is een traktatie en de gotische pracht van de kathedraal St-Gatien moet u zeker zien. Een bezoek aan Tours is meer dan de moeite waard.

Loire, Saumur

Saumur

Saumur is een elegante stad, en ligt verdeeld over de beide oevers van de rivier de Loire. Samur staat ook wel bekend als de 'Witte Stad' van Anjou. Veel gebouwen zijn gebouwd met lokale crèmekleurige kalkstenen. Vanaf het stijlvolle chateau heeft u een spectaculair uitzicht.

Loire, Loches

Loches

Het pittoreske Loches is erin geslaagd om aan de drukte van het moderne toerisme te ontkomen. Bezoek deze mooie bestemming aan de oevers van de Indre en wandel door de 15e-eeuwse poorten de stad binnen. De oude binnenstad is prachtig en ook het chateau uit de 13e eeuw is de moeite waard.

Loire, Chinon

Chinon

Een bezoek aan Chinon met zijn middeleeuwse straatjes is een reis naar het verleden. Het kasteel, nu een ruïne, werd oorspronkelijk gebouwd met stenen uit de berg waar het kasteel op staat. De grotten die daardoor ontstonden zijn nu in gebruik als wijnkelders. U kunt ook de wijngaarden bezoeken.

Loire, Blois

Blois

Blois kent een bloedige geschiedenis en je kunt je de machthebbers die hier woonden makkelijk voorstellen. Het meest bekend is Blois echter door het geweldige kasteel waar in het hoogseizoen spectaculaire optredens worden gehouden. Bezoek ook het fascinerende Musee de l' Objet, een prachtig museum voor moderne kunst.