Vakantie Loire

Loire

Een bezoek aan de Loire

Een zonnig klimaat, glooiende heuvels en oneindig veel kastelen. Met zijn weelderige landschap en vele wijngaarden wordt de Loire ook wel de ‘tuin van Frankrijk’ genoemd. Veel van onze campings in de Loire liggen dichtbij of zelfs aan een rivier met strandjes waar u kunt zonnebaden en kanoën. Maar ook de Atlantische kust van de Vendee is niet ver weg. Al zin in een camping Loire vakantie In Frankrijk?

Bekijk direct alle camping Loire vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in de Loire in Frankrijk!

Ontdek de Loire

Ontdek de Loire

Er is veel te ontdekken in de Loire. Naast grote kastelen heeft de Loire prachtige steden zoals Tours, Orleans en Montrichard en Le Mans. Deze laatste stad is beroemd om zijn prachtige kathedraal en bekend van ‘de 24 uur-race van Le Mans’. Ook Atlantische kust van de Vendee is gemakkelijk te bereiken. Behalve een geweldig uitzicht, vindt u hier eeuwenoude dorpjes en allerlei leuke wateractiviteiten.

Voel de Loire

Voel de Loire

Gaat u op campingvakantie met kinderen? Er zijn meer dan 1.000 sprookjeskastelen in de Loire in Frankrijk. De ene nog mooier dan de andere. Houdt u van wijn? Dan voelt u zicht hier vast thuis want er zijn zelfs nog meer wijngaarden dan kastelen in de Loire. Sommige grote wijnnamen zoals de Sancerre, Pouilly-Fume, Saumur en de Vouvray komen hier vandaan.

Proef de Loire

Proef de Loire

Door de nabijheid van de Atlantische Oceaan staat de regionale keuken in het teken van een constante aanvoer van verse vis en fruits de mer. 'Quenelles de Brochet', een soort snoekmousse, is hier erg populair. Maar ook 'Rillettes de Tours' wordt graag gegeten: een heerlijk varkensvleesgerecht.

Loire Top 5
Chateau D’Azay-le-Rideau, Loire

Chateau d’Azay-le-Rideau

Het Chateau d’Azay-Le-Rideau is een van de eerste Renaissance kastelen, met sprookjesachtige torens en kantelen. De kenner zal hier zowel de Gotische als Renaissance stijlen in herkennen. Dit kasteel ligt op een prachtlocatie; op een klein eilandje in het midden van de rivier de Indre.

Château de Chambord , Loire

Château de Chambord

Dit prachtige kasteel uit de Renaissance periode is een beroemde trekpleister in de Loire vallei. Wat dit enorme kasteel extra bijzonder maakt is dat het gedeeltelijk is ontworpen is door Leonardo da Vinci. Het kasteel heeft een mooie slotgracht, 35 kilometer aan stenen muur en rondom bijna 50.000 vierkante meter platteland.

Le Mans, Loire

Le Mans

De stad Le Mans staat vooral bekend om de 24 uur durende race die hier jaarlijks wordt gehouden. Daarnaast is de oude binnenstad, Vieux Mans, ook een bezoek waard. De binnenstad is omringd door prachtige Gallo-Romaanse stadsmuren. Bekijk ook de Cathédrale St-Julien, een imposante Romaanse kathedraal.

Tours, Loire

Tours

In de prachtige historische stad Tours is werkelijk alles te vinden: een prachtige gotische kathedraal, gezellige straatmarkten en mooie oude stadsgedeeltes met leuke winkels, levendige bars en heerlijke restaurants. U kunt vooral goed winkelen aan de Rue Nationale, terwijl u voor heerlijke streekproducten op Les Douceurs Tourangelles moet zijn.

Troo, Loire

Troo

Troo is een heel bijzondere stad omdat het bijna helemaal in de witte kliffen boven de rivier de Loire opgaat. De oudste gebouwen dateren uit de 12de eeuw en zijn tegenwoordig nog steeds populair als vakantiehuis voor rijke Parijzenaren.


Veelgestelde vragen over campings Loire

Welke campings heeft Eurocamp in de Loire?

We hebben drie prachtige campings in de Loire in ons aanbod. Onze campings hebben allemaal 5 sterren, prachtige zwembaden en hebben volop faciliteiten en activiteiten. Bekijk onze campings in de Loire.


Hoe kan ik zien welke campings er nog beschikbaar zijn in de Loire?

Gebruik onze website om snel te zien welke campings er nog vrij zijn in de Loire in de periode dat u op vakantie wilt gaan.


Wat is er allemaal te zien & doen in de Loire?

Er is veel te ontdekken in de Loire. Naast grote kastelen heeft de Loire prachtige steden zoals Tours, Orleans en Montrichard en Le Mans. Deze laatste stad is beroemd om zijn prachtige kathedraal en bekend van ‘de 24 uur-race van Le Mans’. Bekijk hier onze tips voor de Loire.


Hoe is het klimaat in de Loire?

De Loire staat bekend om zijn milde klimaat. Dat betekent dat het er in het voorjaar al erg aangenaam is. Bekijk hier de klimaattabel