Vakantie Vendée

Steden en dorpen in de Vendée

Vendée, La Rochelle

La Rochelle

La Rochelle is ook bekend als La Ville Blanche (de witte stad) dankzij glimmende kalkstenen gevels. Hoewel het oude stadshart van La Rochelle in 1628 door kardinaal Richelieu werd vernietigd, bleef de mooie oude haven intact. De torens van La Chaine en Saint Nicolas werden gebruikt om de haven te beschermen met behulp van kolossale kettingen.

Vendée, St-Gilles-Croix-de-Vie

St-Gilles-Croix-de-Vie

St-Gilles-Croix-de-Vie is een wat meer traditionele Franse badplaats. Natuurlijk zijn er grenzeloze stranden, maar de vissershaven en de oude stad ademen een sfeer van vervlogen tijden. Vooral de oude kerk van St-Gilles is een bezoek waard.

Vendée, Les Sables d’Olonne

Les Sables d’Olonne

Les Sables d'Olonne is een bruisende badplaats en beroemd om de lange stranden en de prachtige jachthaven. Schud het zand uit je schoenen voor een bezoek aan het prachtige 15e eeuwse Chateau St Clair of het Vendée oorlogsmuseum.

Vendée, Nantes

Nantes

Nantes is een stad van vele contrasten. De stad combineert moderne, hoge torens met art nouveau pleinen en grachten. Stop voor een drankje bij een van de gezellige bars in de haven. Of stap in de geschiedenis en bezoek het prachtige Château des Ducs de Bretagne. Dit was de residentie voor hertogen tussen de 13e en 16e eeuw maar is nu de locatie van het Nantes History Museum.

Île d’Oléron

Île d’Oléron

Île d'Oleron is een charmant eiland. Leuk zijn de mooie stadjes en dorpen met gekleurde vissershutten en markten met heerlijke producten. Om even uit te waaien kunt u naar het Le Marais vogelreservaat of een tour maken rond Château d'Oleron.

Île de Ré

Île de Ré

De krijtrotsen en duinen op dit eiland trekken een groot aantal vogels. Île de Re biedt mooie natuur maar ook gezellige badplaatsen. Hier kunt u de wereld aan u voorbij laten gaan en genieten van de beroemde lokale oesters.