Vakantie Vendée

Vendée

Een bezoek aan de Vendée

De Franse Vendée streek is populair bij veel gezinnen. En niet voor niets: rondom onze campings in de Vendée vindt u maar liefst 150 kilometer strand en veel leuke badplaatsen. In de rustige zee kunnen kleintjes heerlijk pootje baden en iets verder uit de kust zijn er volop mogelijkheden voor watersport. Het is een groene streek met veel zonuren, waardoor er zelfs palmbomen groeien.

Vanaf onze campings in de Vendée bezoekt u makkelijk de beroemde wijngaarden, maar kunt u ook heerlijk wandelen, fietsen of een van de lokale festivals bezoeken. Al zin in een camping Vendée vakantie?

Bekijk direct alle camping Vendée vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in de Vendée in Frankrijk!

Vendée - Jard sur Mer

Ontdek de Vendée

De Vendée is dé bestemming voor iedereen die houdt van buiten zijn en van nieuwe ervaringen opdoen. Door de lange kust is er geen betere mogelijkheid om de verschillende watersporten uit te proberen dan hier. Moe van een dag strand kunt u aan het einde van de dag een uitstapje maken naar Les Sables d'Olonne en genieten van een uitgebreid Frans diner in de jachthaven. Of wissel een dag vol activiteiten af met de rust van de moerassen op Ile de Noirmoutier of de prachtige vogelreservaten van de Marais Poitevin.

Voel de Vendée

Voel de Vendée

Sluit je ogen en droom weg in de zon. Wiebel met je tenen in de Atlantische oceaan. Laat je surfplank meevoeren op de golven. Waad in laag tij door het moerasgebied. Spot je favoriete vogelsoorten in het vogelreservaat. Voel je een wijnexpert. Mijmer weg bij een Muscadet. Gorgel een Gros Plant. Strik je wandelschoenen Bekijk een steekspel in een oud bos. Neem de hoogste glijbaan in het waterpark.

Proef de Vendée

Proef de Vendée

De Vendée ligt naast de Loire-vallei, een regio die bekend staat om de wijnproductie. De liefde voor de druif is zeker overgeslagen op deze buurman, want de Vendée heeft zelf een veelheid aan wijngaarden. Proef een Muscadet of Gros Plant voor de echte smaak van de regio. Is je eetlust opgewekt? Bestel dan een Moules Frites of een 'Huîtres de Vendee Atlantique'. Dit zijn vers gevangen oesters uit de Atlantische oceaan. Kijk uit voor Troussepinette, een erg krachtige aperitief dat in de hele regio wordt geserveerd.

Vendée top 5
Île de Noirmoutier, Vendée

Île de Noirmoutier

Een speciale toegangsweg verwelkomt u op het eiland, maar alleen bij eb! Bij vloed moet u de indrukwekkende brug nemen om het eiland te bereiken. Ile de Noirmoutier heeft fijne stranden, een aantal architectonische juweeltjes en het Oceanile waterpark.

St-Jean-de-Monts, Vendée

St-Jean-de-Monts

Dit deel van de Côte de Lumière is populair vanwege het 8 km lange zandstrand met blauwe vlag; een kwalitatief en schoon strand met alle faciliteiten die u zich maar kunt voorstellen.

La Route du Sel, Vendée

La Route du Sel

La Route du Sel is een van die unieke vakantie-ervaringen die u gewoon mee moet maken. U peddelt met een kano door de oude zoutmoerassen van Sallertaine. De kano’s zijn dag en nacht te huur. Als u ervoor kiest in de avond te gaan peddelen kunt u dineren bij kaarslicht .

Le Puy du Fou, Vendée

Le Puy du Fou

Le Puy du Fou is een spectaculair gereconstrueerd middeleeuws dorp met ruïnes en dorpelingen in kostuums. Hier ziet u Viking oorlogen en fantastische valkerijshows. De avondshow is helemaal spannend: een openluchtvoorstelling met 50 ruiters en 850 acteurs.

Les Sables d’Olonne, Vendée

Les Sables d’Olonne

Les Sables d'Olonne is een bruisende badplaats en beroemd om zijn eindeloze stranden en prachtige jachthaven. Bezoek ook het prachtige 15e eeuwse Chateau St Clair en het Vendee War Museum.

Het weer in de Vendée