Vakantie Bretagne

Sport en Activiteiten

Vissen Bretagne

Vissen

De 2700 kilometer lange kust van Bretagne is de perfecte plek om te zeevissen, maar ook de liefhebber van zoetwatervissen kan prima terecht in Bretagne. In het binnenland zijn er veel meren en rivieren, wat Bretagne tot een favoriete regio maakt voor visliefhebbers.

Wandelen Bretagne

Wandelen

Bretagne is een ideale wandelregio, de wandelroutes die kriskras door Bretagne lopen zijn absoluut de moeite waard. Tip: let op de Promenades et Randonnées (PR). Dit zijn wandelroutes gemarkeerd met een gele lijn. De routes variëren van een uur tot een hele dag, net waar u zin in heeft.

Paardrijden Bretagne

Paardrijden

Het platteland van Bretagne is geweldig om te paard te verkennen. Er zijn allerlei paardrijtochten te boeken, zoals bij La Foucherie in Cardroc en Haras de la Mer Blanche in Fousenant.

Mountainbiken Bretagne

Mountainbiken

Bretagne kent maar liefst meer dan 193 kilometer aan geweldige paden en tracks om te mountainbiken. Informeer ernaar, bijvoorbeeld bij Variation Tout Terrain in Rennes en Station VTT in Arguenon-Hunaudaye.

Surfen Bretagne

Surfen

Bretagne kent veel waterplekken die ideaal zijn om te surfen. Ook zijn er geweldige surfstranden met surfscholen die voor aan beginners als aan gevorderden les geven. De beste surfplekken zijn te vinden in de buurt van Pointe du Raz en Pointe du Van.

Zeilen, kajakken en windsurfen Bretagne

Zeilen, kajakken en windsurfen

Watersportactiviteiten zijn overal langs de kust van Bretagne te vinden. Bent u op zoek naar een gekwalificeerde instructeur? Let dan op de Point Passion Plage borden die u overal langs de kust te vinden zijn.

Forêt Adrénaline, Bretagne

Forêt Adrénaline

Foret Adrénaline staat voor een middag klimmen en tokkelen in de bomen van deze prachtige omgeving. Leuk voor kinderen en tieners die houden van actie en avontuur. Foret Adrénalines heeft parken in de buurt van Carnac en Rennes.

Site de l’Etang de Boulet

Site de l’Etang de Boulet

Het meer van Boulet is ideaal voor een dagje watersport. Alles is hier te huur: kajaks, waterfietsen, rubberboten of windsurf materiaal. Om zelf uit te proberen of onder begeleiding, zowel voor beginners als voor gevorderden.