Vakantie Bretagne

Steden en dorpen in Bretagne

Bretagne, Guerande

Guérande

Een bezoek aan het schiereiland van Guerande is de moeite waard. De zoutpannen in dit gebied zijn de trots van Guerande. Bezoek tijdens de zomermaanden het feest op de oude wal van Guerande. De lokale bevolking kleedt zich in traditionele klederdracht en laat u meegenieten van traditionele muziek en dans.

Bretagne, Quiberon

Quiberon

Quiberon is een levendige en populaire badplaats met een groot zandstrand. De drukke vissershaven was ooit beroemd om de sardine-vangst en heeft een aantal uitstekende visrestaurants. Vanuit Port Maria kunt u een boottocht maken naar Belle - Île, Houat en Hoedic.

Bretagne, Auray

Auray

Auray begroet u met een doolhof van straatjes, die leiden naar een pittoreske haven. De stad is bekend van de ‘Slag van Auray ' in 1364. Op zondag en maandagochtend zijn er leuke markten met allerlei verse lokale producten.

Bretagne, St Malo

St. Malo

St. Malo is een prachtige, charmante stad met een drukke en populaire veerhaven. Het oude deel van de stad is ommuurd en is een doolhof van straatjes en torenhoge granieten gebouwen.

Bretagne, Concarneau

Concarneau

Deze oude haven blijft een belangrijke schakel in de visserij-industrie in Frankrijk. Bezoekers van de haven kunnen mee met de sardinevangst. Van maandag tot en met donderdag in de vroege ochtend vindt de veiling van verse vis plaats. Er lekker van eten kan ook: in de smalle straatjes van de oude ommuurde stad bevinden zich veel restaurants.

Bretagne, Quimper

Quimper

Quimper is de oude hoofdstad van Finistère en genesteld in een schilderachtige vallei. Dit oude stadje ademt Keltische charme en is de plek voor traditionele muziek en kostuums. Breng een ook bezoek aan de 13e eeuwse St. Corentin kathedraal, het Musee des Beaux Arts en de bruisende markt in de Halles St François.

Bretagne, Brest

Brest

De oude marinehaven van Brest ligt aan een van de meest glorieuze, natuurlijke havens van Frankrijk. Het uitzicht op zee vanaf de levendige kades is dan ook geweldig. Bekijk ook de indrukwekkende Pont de l' Iroise en Oceanopolis.

Bretagne, Vannes

Vannes

Deze ommuurde, middeleeuwse stad is de hoofdstad van Bretagne. Leuk zijn de vakwerkhuizen en het populaire aquarium. Breng ook een bezoek aan de mooie Port de Plaisance en de Port St Vincent. Port St Vincent was de oorspronkelijke toegangspoort vanaf de zee naar de stad.