Vakantie Normandië

Normandië

Een bezoek aan Normandië

Normandië in Frankrijk is al van oudsher een populaire bestemming. De goede bereikbaarheid van onze campings in Normandië maakt de regio voor kampeerders zeer aantrekkelijk. Op onze campings in Normandië kampeert u midden in een prachtig coulisselandschap, waar de velden worden omzoomd door grote hagen en doorsneden met kleine weggetjes.

Normandië is een regio van contrasten. Langs de meer dan 600 kilometer lange kustlijn vindt u zowel steile granieten rotswanden en krijtrotsen als de brede zandstranden van de Cotentin. Chique badplaatsen worden afgewisseld met schilderachtige vissershavens. Al zin in een camping Normandië vakantie?

Bekijk direct alle camping Normandië vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in Normandië in Frankrijk!

Ontdek Normandië

Ontdek Normandië

Talloze boomgaarden en weelderige, groene weiden. Verder naar het westen zijn er heuvels, ravijnen en beboste valleien. Normandië is afwisselend zowel in natuur als in cultuur. U vindt hier het beroemde tapijt van Bayeux, de iconische stranden van de D-Day landingen en de begraafplaatsen van degenen die omkwamen. Maar ook mondaine badplaatsen, zoals Honfleur en Côte d'Albatre.

Voel Normandië

Voel Normandië

De charme van het weelderige landschap met zijn vakwerk boerderijen, oude kerken en kastelen is een lust voor het oog. U wordt omringd door het aroma van vers bereid voedsel en vers gebakken brood. Normandië is lieflijk en ruig tegelijk, de eindeloze kustlijn is bezaaid met kleine vissersdorpjes tussen de torenhoge, witte kliffen.

Proef Normandië

Proef Normandië

Normandië in Frankrijk is bekend om zijn verse oesters, coquilles en kreeft. Iets heel anders, maar wel een van de favoriete hoofdgerechten is kip gekookt in calvados. Als dessert kunt u genieten van 'Tarte aux Pommes' en een proeverij van eigen kazen uit de regio. Dit alles natuurlijk onder het genot van een glas beroemde cider of heerlijke Calvados brandy.

Normandië top 5
Bayeux Normandië

Bayeux

Bekijk in Bayeux het beroemde Tapijt van Bayeux, een indrukwekkend canvas uit de 11de eeuw van wel 70 meter lang. Op een originele manier wordt op dit tapijt de geschiedenis van de Franse invasie op Engeland uitgebeeld.

Deauville Normandië

Deauville

Wilt u de plaatselijke cultuur proeven, of juist een dag lekker aan het strand liggen? In Deauville hoeft u niet te kiezen. Deze elegante, moderne stad kent veel traditie en is bovendien prachtig gelegen aan zee. De schilderachtige houten promenade is fantastisch voor een leuke wandeling.

Mont St. Michel

Mont St. Michel

Niet ver van onze campings in Normandië vindt u de abdij van Mont St. Michel. Deze abdij is prachtig gelegen op een eiland een kilometer van de kust en beroemd om zijn gotische en romaanse architectuur. Ontdek ook de verschillende musea, winkels en restaurants in het dorp, waarvan vele met een prachtig uitzicht over de baai.

Omaha Beach, Normandië

Omaha Beach

Omaha Beach is een van de meest bekende plekken van Normandië. Dit is een van de vijf stranden waar de geallieerde troepen landden op 6 juni 1944. Een bezoek aan de imposante Amerikaanse herdenk- en begraafplaats, net naast Omaha Beach, is dan ook een indrukwekkende ervaring.

Rouen, Normandië

Rouen

De historische hoofdstad van Normandië is een must voor de architectuurliefhebber door zijn vele prachtige kerken en kathedralen. Ook kunt u hier terecht voor heerlijke streekgerechten, leuke winkels en een ontspannende wandeling langs de rivier de Seine.

Het weer in Normandië