Vakantie Parijs

Geschiedenis van Parijs

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe staat op de grootste rotonde van de wereld. Deze triomfboog werd in 1806 door Napoleon gebouwd om zijn overwinningen te herdenken. Pas in 1836 was de bouw voltooid. Elke avond om 18.30 uur wordt er op de Arc de Triomphe een herdenkingsvlam ontstoken. Dit is ter ere van de onbekende soldaat uit de 1e wereldoorlog, die onder de boog rust.

Eiffel Tower

Eiffeltoren

Een reis naar Parijs is pas compleet met het zien van dit iconische gebouw uit 1889. De Eiffeltoren is een van de beroemdste bouwwerken uit de geschiedenis. Op 320 meter hoogte heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Breng een bezoek vroeg in de ochtend of de avond, dan voorkomt u lange wachtrijen.

Paris art, Louvre

Parijse kunst

Van trottoir tot galerie en van rivieroever tot binnenplaats; Parijs is vol klassieke kunst, religieuze architectuur en beruchte staaltjes techniek. Bekijk de Mona Lisa, een van 's werelds meest beroemde schilderijen in het Louvre. Het Centre Pompidou wordt beschouwd als een modern meesterwerk. Ook hier bevindt zich een indrukwekkende verzameling kunst.