Vakantie Parijs

Steden en dorpen in Parijs

Pierrefonds

Pierrefonds

Pierrefonds is een dorpje aan de rand van een meer. Achter het dorpscentrum ligt het gigantische kasteel van Pierrefonds. Dit prachtige sprookjeskasteel met torentjes en een middeleeuws fort speelde een hoofdrol in de hitserie Merlijn van de BBC. Het kasteel is oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw.

Fontainebleau hiking

Fontainebleau

Wilt u een dag in stijl doorbrengen? Bezoek dan het paleis van Fontainebleau. Dit elegante renaissance kasteel dateert uit de 16e eeuw. Hier woonde Napoleon tot hij in ballingschap ging. Het nabijgelegen bos van Fontainebleau was vroeger een koninklijk jachtpark en is nu een geweldige plek om te wandelen.

Compiègne

Compiègne

Een bezoek aan de stad Compiègne is een bezoek vol geschiedenis. Niet alleen werd Jeanne d'Arc hier gevangen, ook werd het Verdrag van 1918 hier getekend in een treinwagon vergelijkbaar met die waar nu een museum in is gevestigd. Voor wat koelte kunt u een bezoek brengen aan Forest de Compiègne, een groen en weelderig gebied bij de rivier de Aisne.

Versailles

28 Km ten zuidwesten van Parijs ligt het mooiste en meest beroemde kasteel van Frankrijk: Château de Versailles. Vroeger was dit luxe koninklijk paleis de thuisbasis van Louis XVI en Marie-Antoinette. Dwaal door de spectaculair aangelegde tuinen en bezoek de elegante vertrekken. In de Spiegelzaal werd het Verdrag van Versailles in juni 1919 ondertekend.

Giverny, Monets gardens

Giverny

In Giverny stapt u in een fotolijst. De Franse dorpsschilder Claude Monet woonde hier van 1883 tot zijn dood in 1926. Breng een bezoek aan het huis van Monet en de waterlelie-tuinen. Deze hebben de stichter van het impressionisme geïnspireerd tot het maken van zijn meest beroemde schilderij.