Vakantie Picardië

Bekijk heel Europa

Geschiedenis van Picardië

La Coupole museum

La Coupole

Dit ongewone museum bevindt zich in een ondergrondse stad. Deze stad werd ooit gebouwd door de Duitsers om V2-raketten te construeren en te lanceren tegen Londen. De film- en fototentoonstellingen maken een bezoek meer dan waard.

Dunkirk

Duinkerken

Duinkerken is synoniem voor de evacuatie van Britse troepen tijdens Operatie Dynamo in de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de speciale tentoonstelling in het Musee des Beaux Arts en leer alles over de geschiedenis van Duinkerken.

 La Chaussée-Tirancourt, Samara

Samara

Op 15 km van Amiens ligt Samara. Een reis naar Samara brengt u meer dan duizend jaar terug naar de tijd van de vroegste bewoners van de Somme. Het historische park La Chaussee-Tirancourt is erg leuk om te bezoeken. Hier kunt u experimenteren met katapulten, vuur maken met vuurstenen, meel maken, weven en sieraden ontwerpen.

Battlefield of the Somme, Picardy

De slagvelden van de Somme

In Picardië voltrokken zich de meest brute gevechten van Eerste Wereldoorlog. In de hele regio herinneren oorlogsgraven en monumenten aan hen die in de strijd zijn gestorven. Er is ook een herdenkingsroute van 65 kilometer, die loopt van Albert naar Péronne.

Picardy, rich history of battles

Een rijke geschiedenis van veldslagen

Door de vele veldslagen in Picardië zijn er veel interessante excursies en musea om te bezoeken. In de 15e eeuw werd in Picardië de Slag bij Agincourt uitgevochten. Ook werd hier de Slag om de Somme geleverd en was Picardië het toneel van de evacuatie van Duinkerken.