Vakantie Picardië

Bekijk heel Europa

Steden en dorpen in Picardië

Dieppe

Dieppe

Dieppe is een van de oudste badplaatsen van Frankrijk. Proef de traditionele zeevruchten stoofpot of de verse mosselen in een van de vele restaurants aan de kade. Of koop wat verse vis en neem deze mee voor op de barbecue en serveer ze met wat gegrilde maïskolven.

Boulogne

Boulogne

Boulogne wordt beschouwd als de belangrijkste vissershaven van Frankrijk. De lunch in Boulogne bestaat uit de visvangst van de dag. Na een heerlijke maaltijd van verse, sappige vis kunt u de historische schoonheid van Boulogne ontdekken in de Ville Haute. Deze ‘bovenstad’ is een prachtig bewaard gebleven citadel. Het spectaculaire uitzicht maken de reis naar boven de moeite waard.

St Valéry-sur-Somme

St Valéry-sur-Somme

Stap terug in de tijd in St Valéry-sur-Somme. Deze middeleeuwse havenstad kunt u het beste lopend of met de fiets verkennen. Dwaal door de smalle straatjes en maak vakantiefoto’s van de vrolijk beschilderde vissershuisjes. Aan het einde van de dag kunt u neerstrijken in een van de vele restaurantjes bij de haven.

Amiens

Amiens

Amiens is de hoofdstad van Picardië. De spectaculaire gotische kathedraal Notre-Dame is een prachtig gotische bouwwerk en is niet voor niets een UNESCO Werelderfgoed. Een andere topattractie is de oude St-Leu wijk met zijn bars en restaurants langs de rivier de Somme.

Le Touquet

Le Touquet

In Le Touquet bevindt u zich tussen de meest modieuze Parijse vakantiegangers. Deze Victoriaanse badplaats heeft een bruisende boulevard en een heerlijk strand. Neem een gokje in het casino van Touquet of op de renbaan. Of vaar vanuit de jachthaven met het hele gezin naar Aqualud, een waterpark aan zee.