Vakantie Picardië

Picardië

Een bezoek aan Picardië

De glooiende heuvels, meren en oude windmolens maken het landschap van Picardië in Noord-Frankrijk tot een lust voor het oog. Een populaire bestemming is de vallei van de rivier de Somme en ronduit indrukwekkend zijn de excursies naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Onze campings in Picardië liggen dicht bij de kust, waar lange goudgele stranden worden afgewisseld met elegante badplaatsen en witte krijtrotsen. De hoofdstad Amiens met de prachtige Notre Dame. maar ook de vele gotische kathedralen en immense kastelen zijn goed bereikbaar vanuit onze campings in Picardië.

Zin in een camping Picardië vakantie? Bekijk direct alle camping Picardië vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in Picardië in Frankrijk!

Proef Picardië

Proef Picardië

Proef de smaken van Noord-Frankrijk in de specialiteiten uit Picardië. Probeer Pot-au-feu, een rijk gevulde stoofpot, of de beroemde eenden paté uit Amiens. Echt speciaal is Agneau de pré-salé. Dit vlees komt uit de Baie de Somme. In dit gebied van Picardië overspoelt de zee de weilanden waardoor het vlees een lekker ziltige smaak heeft.

Ontdek Picardië

Ontdek Picardië

Verkent u Picardië met de auto dan lijkt het alsof u door een ansichtkaart rijdt met prachtige heuvellandschappen en verscholen meren. Aan de kust ligt de badplaats Le Touquet. Deze wordt beschouwd als de meest elegante badplaats van Picardië en een levend bewijs van de roerige jaren 1920. Ook de stranden van Duinkerken zijn intrigerend als plek van de D-Day landingen in 1940.

Voel Picardië

Voel Picardië

Bezoek Armiens, ‘het Venetië van het Noorden’ of bezoek het Somme slagveld en sta even stil. Reis met de stoomtrein, ruik de gestoomde mosselen of spot 250 vogelsoorten. Daag jezelf uit met strandzeilen of kom tot rust bij de heerlijke klanken van zwoele jazz. Tel 6 kathedralen of breng een bezoek een UNESCO Werelderfgoed.

Picardië top 5
Amiens, Picardië

Amiens

Kijk uw ogen uit bij een bezoek aan de prachtige stad Amiens, zoals bij de imposante Notre Dame kathedraal. Amiens wordt ook wel “het Venetië van het Noorden” genoemd, vanwege het indrukwekkende netwerk van kanalen. Bezoek ook de Hortillonnages. Dit 300 hectare grote gebied vol prachtige tuinen kunt u verkennen per boot.

Baie de somme, little egret

Baie de Somme

Tijdens uw campingvakantie in Picardië in Frankrijk is het heerlijk om even uit te waaien in de Baire de Somme. Hier kunt u prachtige natuurfoto’s maken. Bent u op campingvakantie met kinderen? Ontdek de vele vogelsoorten die in deze omgeving leven per stoomtrein!

Beauvais, Picardië

Beauvais

De regio Picardië wordt gezien als de geboorteplaats van de gotische architectuur. De historie van deze bouwstijl is te zien in maar liefst zes imposante kathedralen. De hoogste van deze kathedralen vindt u in de schilderachtige stad Beauvais. De Notre-Dame kathedraal ligt hier om de hoek.

Parc Asterix

Parc Astérix

Tijdens uw campingvakantie in Picardië kunt u voor een gezellige dag uit met het hele gezin naar Astérix park. Dit is een groot attractiepark gebaseerd op de Franse stripfiguur Asterix met spannende achtbanen, waterattracties en prachtige een zweefmolen.

Picardië, somme battlefields, bloemen

De slagvelden van de Somme

De groene weides vol klaprozen aan de Somme zijn ter nagedachtenis aan de gevechten die hier plaats hebben gevonden. Sta tijdens uw bezoek aan deze indrukwekkende plek stil bij de rijke historie of geniet van de serene rust en schoonheid van deze bijzondere locatie.

Het weer in Picardië