Vakantie Ardèche en Auvergne

Natuur in de Ardèche & Auvergne

Vals-les-Bains

Vals-les-Bains, Ardèche

In de vallei van de rivier de Ardèche zijn meer dan 100 natuurlijke bronnen vol mineralen. Ook is er een geiser die vier keer per dag het water tot 7 meter hoog uitspuwt. Ook al weet je dat het gaat komen; je schrikt er toch van.

Gorges du Tarn

Gorges du Tarn, Auvergne

Dit zijn de diepste kloven van Europa, die zich uitstrekken over een lengte van 50 kilometer. U kunt hier spectaculaire wandelingen maken, verborgen kastelen ontdekken en genieten van prachtige vergezichten.

Parc National des Cévennes

Parc National des Cévennes

In deze uitgestrekte en mooie wildernis komt u dichter bij de natuur. Dit spectaculaire landschap heeft bovendien meer dan 2.300 soorten flora en fauna.

Grotte de la Madeleine

Grotte de la Madeleine, Ardèche Canyon

Er zijn hier veel verborgen grotten, maar de grotten van La Madeleine zijn waarschijnlijk de bekendste. Mis vooral het 'klank-en lichtspel' niet.

Vulcania

Vulcania, Saint Ours-Les Roches

Midden tussen de grote vulkanen van Europa ligt dit unieke themapark over vulkanisme. Hier kunt u -virtueel- direct naar het hart van een actieve krater. Er zijn veel thema-attracties en beelden van echte vulkaan uitbarstingen.

Pont d’Arc

Pont d’Arc

De Pont d’Arc is een natuurlijke brug van 60 meter hoog en 50 meter lang. Deze bijzondere brug is in de loop der tijd door de rivier de Ardèche uit de rots gehouwen. Het water onder de brug is nog vrij rustig, daarna beginnen de stroomversnellingen!