Vakantie Ardèche en Auvergne

Steden en dorpen in de Ardèche & Auvergne

Aubenas art

Aubenas

Aubenas is lokaal bekend als de Kunst en Geschiedenis Stad en heeft veel mooie gebouwen, een prachtige 17e-eeuwse kathedraal en het Chateau d'Aubenas met een verzameling van fijne kunst.

Avignon

Avignon

Dit is echt een majestueuze stad, compleet met enorme wallen, een brug, geplaveide straten en het Palais des Papes. Voor wie in de voetsporen wil treden van Picasso en andere meesters: Avignon is een geweldige plek om te schilderen en schetsen.

Conques

Conques

Conques ligt op het punt waar de rivieren Dourdou en Ouche elkaar ontmoeten. Dit was een populaire rustplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella.

Espalion

Espalion

De charmante balkons van Espalion kijken uit over de rivier de Lot. Ooit was dit het centrum van de leerlooierij, maar inmiddels is de stad is veel kleurrijker. Ontdek het 14e eeuwse kasteel met uitzicht over de hooglanden, het plaatselijke museum en de leuke winkeltjes en restaurants.

Estaing

Estaing

Steek de gotische brug over en u komt in een van de mooiste middeleeuwse dorpjes van Frankrijk. Estaing heeft ook een prachtig 16e-eeuws kasteel. In de plaatselijke kerk zouden de overblijfselen rusten van de patroonheilige van het dorp, St Fleuret.

Lyon

Lyon

Lyon is een van de grootste steden van Frankrijk. De stad is een UNESCO Werelderfgoed en er is dan ook genoeg te zien en te bewonderen. Lyon heeft een reputatie op het gebied van wereldklasse gastronomie dus ook in de restaurants valt veel te ontdekken.

Montélimar nougat

Montélimar

Dit mooie stadje heeft een indrukwekkend kasteel - en heerlijke amandel nougat… Knap als het u lukt niet alles op te eten voordat u naar huis gaat!

Orange

Orange

Orange is doordrenkt met oude geschiedenis. De stad heeft een prachtige Romeinse triomfboog en een goed geconserveerd Romeins theater, dat nog steeds in gebruik is.

Roquefort

Roquefort

Leer meer over de productie van deze favoriete kaas. Tijdens een rondleiding door de grotten en kelders ziet u hoe roquefort wordt gemaakt. Van geitenmelk tot een van de meest beroemde kazen ter wereld.

Saint-Étienne

Saint-Étienne

Saint-Étienne is getransformeerd van een grimmige, industriestad tot een levendig centrum voor de kunsten. Bezoek het Museum of Modern Art en de levendige binnenstad voor een geweldige avond uit.

St Flour

St Flour

Een schilderachtig stadje met smalle straatjes, een gotische kathedraal, een post-museum en een museum over het maken van kaas.

Uzès

Uzès

Omdat de straten te smal zijn voor het verkeer is dit een ideale stad om te voet te verkennen. Er zijn genoeg pleinen en terrasjes om onderweg even uit te rusten. Op de zaterdagmarkt op de Place aux Herbes kunt u heerlijke kruiden kopen.