Vakantie Corsica

Steden en dorpen op Corsica

Ajaccio

Ajaccio

De oude hoofdstad van Corsica heeft een mooie haven en vele mooie pleinen en gebouwen om te ontdekken. De Casa Buonaparte, waar het allemaal begon voor Napoleon, is een bezoek waard.

Bastia

Bastia

Op een na grootste stad van Corsica is beroemd als de thuisbasis van het monument van Napoleon. Ontspan in een van de vele restaurants met uitzicht op de haven en proef lokale producten op de dagelijkse markt. Stap met kinderen op de toeristische trein die langs de bekendste bezienswaardigheden rijdt (gratis voor kinderen onder 12 jaar).

Calvi

Calvi

Indrukwekkend van een afstand en nog mooier van dichtbij. Deze 15e-eeuwse Calvi Citadel kijkt uit op een prachtige baai van Corsica. Maak een wandeling door de haven voordat u geniet van een heerlijke lunch met uitzicht op de boten.

Porto Vecchio

Porto Vecchio

Ook wel bekend als het St. Tropez van Corsica. Er is een elegante jachthaven, een oud centrum en een groot aantal trendy bars en restaurants. Geniet van Porto Vecchio's charme, historische gebouwen en forten.

St. Florent

St. Florent

Een gezellige badplaats met uitstekende restaurants, bars en een jachthaven vol dure boten. De oude stad heeft leuke kleine winkels, wijnbars en huizen van honderden jaren oud. Dol op cultuur? Bezoek de 15e-eeuwse Genuese Citadel en de kathedraal in Romeinse stijl.

Vivario

Vivario

Vivario ligt verscholen tussen de bomen in de hoge bergen en is het ideale startpunt voor een wandeling naar de ruïnes van de Fortin de Pasciolo. Geniet van een spectaculair uitzicht over de kloven van Vecchio.