Vakantie Corsica

Corsica

Een bezoek aan Corsica

Corsica staat bekend om rotsen en bergen. Maar het eiland is ook heerlijk groen en vol met natuurreservaten. Wandelen is hier dus een favoriet tijdverdrijf. Van ontspannen wandelingen voor natuurliefhebbers, tot een van Europa’s meest uitdagende wandelingen - waarbij u wordt beloond met een geweldig uitzicht.

Bekijk direct alle camping Corsica vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie op Corsica!

Ontdek Corsica

Ontdek Corsica

De inwoners van Corsica zorgen goed voor de natuur op hun eiland. En dat zorgt voor een ongerepte omgeving om te verkennen. Laat je verrassen door het landschap vol flora, fauna en bossen. Smelt in het voorjaar weg bij met sneeuw bedekte bergtoppen. Even genoeg van moeder natuur? Ontspan op het strand, ontdek culturele hotspots of bezoek de lokale winkels.

Voel Corsica

Voel Corsica

Corsica is officieel een regio van Frankrijk, maar heeft zijn eigen historische betekenis en cultuur. Van burchten aan de kust tot prachtige barokke kerken en machtige Menhirs – op een komisch manier beroemd gemaakt door Asterix en Obelix. Ja, de Romeinen kwamen hier ook.

Proef Corsica

Proef Corsica

De gerechten van het eiland Corsica zijn net zo smaakvol als de geschiedenis. Typische lokale lekkernijen zijn salami en kaas. Maar de lokale bevolking smult van ‘Prisuttu’; een gedroogde ham van varkens die gevoed zijn met eikels en kastanjes. Zin in een glas wijn? Corsicaanse wijnen smaken uitstekend wanneer ze jong gedronken worden.

Top 5 Corsica
Ajaccio

Ajaccio

De kosmopolitische hoofdstad van Corsica staat bol van designerwinkels en restaurants. Bezoek het huis waar Napoleon werd geboren - nu een museum. Of bekijk goede kunst in Museum Fesch. Bekijk hier de grootste Italiaanse kunstcollectie buiten het Louvre.

Bonifacio

Bonifacio

Dit is een van de meest chique plaatsen van Corsica. De oude stad dateert uit de 9de eeuw. Ontdek de kronkelende straatjes en historische gebouwen. Aan de andere kant is er een drukke jachthaven met luxe jachten om bij te watertanden en stijlvolle bars om in te ontspannen.

Filitosa

Filitosa

Een belangrijke prehistorische plek waar opgravingen voorwerpen uit de Bronstijd, Romeinse- en Neolithische tijd hebben blootgelegd. Er werden menhirs met menselijke gezichten gevonden en ronde stenen torens, bekend als ‘Torri’.

Porto-Vecchio

Porto-Vecchio

Een pittoreske stad aan een kristalheldere, turkooizen zee en met witte stranden. Op zoek naar avontuur? Door de vele activiteiten is hier altjid wat te doen zoals wandelen, quadrijden en rotsklimmen. Moe van alle actie? Probeer een van de vele chique bars of restaurants uit.

Scandola natuurreservaat

Scandola

Een groot deel van Corsica is beschermd gebied en het Scandola natuurreservaat maakt hier deel van uit. Afgelegen baaien, zandstranden, rode kliffen en indrukwekkende kapen. Bezoek deze adembenemende locaties vanaf het land of vanuit een boot.

Het weer op Corsica