Vakantie Côte d'Azur & Provence

Steden en dorpen aan de Côte d'Azur en in de Provence

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence

Aix-en Provence staat ook wel bekend als ‘het Florence van de Provence’. De stad heeft veel kunstenaars geïnspireerd, waaronder Cezanne. U kunt zijn voetsporen volgen langs de Cezanne-route en verrassende dingen ontdekken en meteen wat artistieke inspiratie opdoen!

Arles

Arles

De oude stad Arles heeft een prachtig amfitheater. Hier vindt u een schat aan Romeinse overblijfselen. Het theater is nog steeds in gebruik voor het stierenvechten. Misschien herkent u de prachtig gekleurde huizen van Arles? Deze waren een inspiratie voor een van de beroemdste inwoners van de stad, Vincent van Gogh.

Cannes

Maak een wandeling langs het prachtige strand van Cannes, over de Boulevard de la Croisette. U proeft hier de grandeur van deze mooie badplaats. De prachtige oude haven en het Musee de la Mer zijn ook een bezoek waard. Maar het is vooral de sfeer die van Cannes een bijzondere stad maakt.

Gassin

Gassin

Dit charmante middeleeuwse dorp ligt tussen de wijngaarden, hoog op een rotsachtige kaap. Hier vandaan heeft u een spectaculair uitzicht over de baai van St Tropez, het omliggende landschap en de Middellandse Zee.

Marseilles

Marseille

Marseille is een bijzondere stad. Zowel door de mix van oud en nieuw, als de diversiteit aan inwoners en de kosmopolitische sfeer.

Monte Carlo

Monaco & Monte Carlo

Het vorstendom Monaco is een van de kleinste landen ter wereld. Toch is er genoeg te zien, zoals het paleis van Prins Reinier en de kleurrijke botanische tuinen met uitzicht op de baai. Bezoek ook het prachtige Hotel de Paris en natuurlijk het wereldberoemde Casino.

Nice

Nice

Nice is een doolhof van smalle straatjes, elegante architectuur en veel restaurants en cafés. Een geweldige stad om te verkennen en daarna te ontspannen tijdens een lunch of diner.

Port Grimaud

Port Grimaud

Dit ‘kleine Venetië‘ werd in 1960 gebouwd op een lagune. Het stadje is een doolhof van grachten en pleinen. Kies een van de vele cafés en restaurants aan het water voor een heerlijke lunch. Bent u in Port Grimaud op een donderdag of zondag? Maak dan een wandeling rond de bruisende markt in het Place du Marche.

St Tropez

St Tropez

Ooit was St Tropez een kleine haven, nu zijn er meer jachten dan vissersboten. Toch is er achter die glamoureuze, kosmopolitische buitenkant genoeg van de oude charme bewaard gebleven.