Vakantie Gironde & Les Landes

Steden en dorpen in de Gironde & Les Landes

St Émilion

St Émilion

Dit is de een van de meest aantrekkelijke wijndorpen van de Bordeaux. De talloze wijnkelders, pleinen en oude poorten zijn de moeite waard om te verkennen.

San Sebastián

San Sebastián

Zo dicht bij de grens met Spanje zou het bijna jammer zijn om niet naar San Sebastián te gaan. Verdwaal in de smalle straatjes van deze grote, oude badplaats. Daarna is het heerlijk bijkomen in een bar of restaurant met tapas en een ijskoude cerveza.

Léon

Léon

Dit mooie dorp ligt aan de oevers van de rivier Hutchet. In de zomer zijn er dagelijks markten met allerlei producten, waaronder eten en wijn. U kunt een tocht op een boot met een glazen bodem of genieten van het zwemmen of vissen in het meer.

St Jean de Luz

St Jean de Luz

Bezoek St Jean de Luz vroeg in de ochtend. Het is bijzonder de vissers thuis te zien komen met hun sardines- en tonijnvangst. Als u daarna naar het strand gaat kunt u tegen lunchtijd genieten van de verse vangst. In de zomer zijn er veel kleurrijke festivals in de stad.

La Rochelle

La Rochelle

La Rochelle is ook bekend als La Ville Blanche (de witte stad) dankzij glimmende kalkstenen gevels. Hoewel het oude stadshart van La Rochelle in 1628 door kardinaal Richelieu werd vernietigd, bleef de mooie oude haven intact. De torens van La Chaine en Saint-Nicolas werden gebruikt om de haven te beschermen met behulp van kolossale kettingen.

Bayonne

Bayonne

Deze levendige Baskische stad is een van de mooiste in de Gascogne. Met kleurrijke gebouwen, schilderachtige oude straatjes, een gotische kathedraal en een indrukwekkend museum.

Lourdes

Lourdes

Lourdes is een bijzondere bestemming. De grot en de stad trekken meer dan 5 miljoen pelgrims per jaar. Dit zijn voornamelijk rooms-katholieken en mensen die hopen op genezing. Bij een bezoek valt de unieke, positieve sfeer meteen op.

Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux is een van de grootste steden van Europa. De stad heeft een elegante 18e-eeuwse architectuur, zoals het Palais de la Bourse en de Esplanade des Quinconces. Voor wijnliefhebbers zijn er vele mogelijkheden om de lokale wijnen te proberen.

Biarritz

Biarritz

Ooit was Biarritz een eenvoudig vissersdorp. Nu is het een stijlvolle badplaats vol trendy bars, winkels en restaurants. Een leuke plek voor wie van winkelen en eten houdt maar zeker ook de moeite waard om de sfeer op te snuiven.