Vakantie Languedoc-Roussillon

Steden en dorpen in de Languedoc & Roussillon

Villefranche-de-Conflent

Villefranche-de-Conflent

Deze 11e eeuwse vestingstad ligt op het ontmoetingspunt van de rivieren Cady en Tet. De vestingmuren en de binnenstad zijn zeker de moeite waard. Vlakbij Villefranche-de-Conflent liggen ook de grotten van Cova Bastera en de Grotte des Canalettes met hun indrukwekkende natuurlijke architectuur.

Sète

Sète

Oorspronkelijk was Sète een eiland. Nu is deze lagune-stad met de grond verbonden door twee zandbanken. De stad staat ook wel bekend als het Franse Venetië. Het heeft een netwerk van kanalen met huizen, restaurants en markten en bloemrijke pleinen. Wie zin heeft in een uitdaging kan de 170 meter hoge kalkstenen rots van St Clair beklimmen.

Pézenas

Pézenas

Pezenas is plaatselijk bekend als het Versailles van de Languedoc. Er zijn een aantal prachtige 12e en 14e eeuwse gebouwen en veel leuke antiekwinkels.

Perpignan

Perpignan

Deze oude hoofdstad van Roussillon heeft felgekleurde winkels en een aromatische Arabische wijk. De stad ademt daardoor een Moorse sfeer: heel bijzonder!

Montpellier

Montpellier

Montpellier is een oude universiteitsstad waar veel te zien en te doen is. Deze charmante oude stad heeft elegante boulevards en lommerrijke pleinen.

Collioure

Collioure

Deze vissershaven in de uitlopers van de Albères is de laatste buitenpost voor de Spaanse grens. De haven is het fotograferen waard door de kleurrijke boten en visnetten die te drogen hangen in de zon. Ook kun je er heerlijk eten langs de zee boulevard.

Carcassonne

Carcassonne

Verlies jezelf in de romantiek van deze oude ommuurde stad. Carcassonne heeft lange stadsmuren met wallen en puntige torentjes. Geniet van een maaltijd in een van de vele restaurants die je tegenkomt langs de geplaveide straten en pleinen. Of koop een aantal lokale producten voor een picknick aan de oever van de rivier.

Béziers

Béziers

Ze weten wat feesten is in deze wijn producerende hoofdstad van de Languedoc. Tijdens de zomer zijn er in Beziers parades en Spaanse feesten. Ook zijn er verschillende weekmarkten met lekkere lokale wijnen en de bloemenmarkt is vol kleur en geur.

Anduze

Anduze

Anduze is bekend om zijn Romeinse geschiedenis, zijn prachtige aardewerk en trotse protestantse geschiedenis. Ook prachtig is de Bambouseraie de Prafance met zijn reusachtige bamboe en een toeristische stoomtrein die door de heuvels rijdt naar St Jean de Gard.