Vakantie Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon

Een bezoek aan de Languedoc-Roussillon

Het traditionele Zuid-Frankrijk en het eigenzinnige Catalonië komen hier samen. De Languedoc-Roussillon is een gevarieerde streek met diepe bergkloven, meren en moerassen. De moerassen zijn een toevluchtsoord voor vele vogels, waaronder duizenden roze flamingo's. De wijngaarden in de Languedoc-Roussillon worden aan de kust begrensd door warme zandstranden, terwijl de winderige landtongen ideaal zijn voor watersport liefhebbers.

Zwemmen is bij onze campings aan de kust van Languedoc-Roussillon ook voor jongere kinderen geweldig en veilig. De stranden lopen er glooiend af in het kalme, heldere water van de Middellandse Zee.

Bekijk direct alle camping Languedoc-Roussillon vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in de Languedoc-Roussillon in Frankrijk!

Voel de Languedoc-Roussillon

Voel de Languedoc-Roussillon

Mijmer weg op het plein van een slaperig stadje met een volle maag en de zon op uw gezicht, adem de zuivere berglucht in, volg een zwerm flamingo’s in de lucht die terugkeert naar hun thuis in het moeras, zie het vuurwerk de hemel verlichten, voel het ondiepe warme water of duik de koele onderwaterwereld in, ruik de rozemarijn en de lavendel, geniet van een lokale wijn en ontspan in de Languedoc-Roussillon…

Proef de Languedoc-Roussillon

Proef de Languedoc-Roussillon

Ze nemen de maaltijden hier serieus: het avondeten bestaat uit heel veel gangen en kan uren duren. Met een overvloed aan knoflook, olijfolie en Provençaalse kruiden is het zeker lekker. Probeer alles uit, zoals cassoulet, Aligot met romige puree en verse oesters en kreeften. Maar houd ook wat trek over voor clafoutis; een zoete pudding of voor wat vijgen, abrikozen en kersen.

Ontdek de Languedoc-Roussillon

Ontdek de Languedoc-Roussillon

Slaperige, oude steden en dorpen in de zon, chique moderne badplaatsen om te winkelen en om uit te gaan, kilometers strand voor maximale ontspanning, een ruige kustlijn met wilde golven voor windsurfers, bergen en kloven om te wandelen en te verkennen en de afgelegen Camargue met zijn paarden en flamingo's. Al zin in een camping Languedoc-Roussillon vakantie?

Languedoc-Roussillon top 5
Carcassonne, Languedoc-Roussillon

Carcassonne

Door de prachtige historische architectuur in Carcassonne waant u zich terug in de middeleeuwen. Maak een wandeling over de kilometerlange vestigingsmuren voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. Ieder jaar, op 14 juli is er in deze prachtige vestigingsstad een geweldige vuurwerkshow te zien.

Perpignan, Languedoc-Roussillon

Perpignan

Deze Frans-Catalaanse hoofdstad van de regio heeft prachtige geplaveide straten en elegante terrasjes. Er is een sterke Catalaanse invloed en genoeg te ontdekken, waaronder de 15e-eeuwse Palais de la deputatie, musea en Place de La Loge – en het levendige centrum.

Aqueduc St-Clément, Languedoc-Roussillon

Het St-Clément aquaduct

Dit spectaculaire aquaduct in de buurt van Montpellier is absoluut een bezoekje waard, met op de achtergrond de Massif Central bergketen en pal eronder de chique buurt Les Arceaux. Bijzonder is ook het feit dat het aquaduct nog steeds in gebruik is.

Canal du Midi, Languedoc-Roussillon

Canal du Midi

Dit is het grootste UNESCO Werelderfgoed ter wereld. Maak een fiets- , wandel- of boottocht langs dit met bomen omzoomde kanaal en bekijk de Romeinse nederzettingen, wijngaarden en historische dorpjes.

Grand Canyon, Cirque de Navacelles

'Grand Canyon' van de Cirque de Navacelles

Deze enorme kloof is uitgesleten door de Vis rivier en niet te missen. Vanaf de top kijkt u neer op ruige rotsformaties, oude steden, watervallen, rivieren en meren. Het is een magische plek om te verkennen.

Het weer in de Languedoc-Roussillon