Vakantie Pyreneeën

Sport en Activiteiten

Raften, Pyreneeën

Raften

Zodra de sneeuw in de lente smelt, veranderen de rivieren in de Pyreneeën in wilde waterstromen. Er zijn veel geweldige locaties om te raften, zoals bij Cauterets, Luz St Saveur en Gavarnie.

Wandelen, Pyreneeën

Wandelen

In de zomer zijn de Pyreneeën een paradijs voor wandelaars. De paden en routes zijn geschikt voor alle niveaus, van kinderwagens tot ervaren wandelaars. De meest uitdagende routes zijn de GR10 routes en de HRP (Hoge Pyreneeën Route).

La Forêt Suspendue, Pyreneeën

La Forêt Suspendue

Bent u op kampeervakantie met tieners? Ze zullen het klimparcours in de boomtoppen van het bos van Gourzy geweldig vinden. Er is een mini-parcours voor jongere bezoekers en voor diegenen die graag een beetje dichter bij de grond blijven.

Fietsen en Mountainbiken, Pyreneeën

Fietsen en Mountainbiken

U heeft stalen dijen nodig voor sommige fietsroutes in dit gebied. Voor wielrenners en voor iedereen die graag off-piste gaat mountainbiken is dit een geweldig gebied. U kunt hier zelfs een aantal Tour de France etappes uitproberen. Er zijn genoeg locaties om fietsen te huren.

Fishing Pyrenees

Vissen

Wat geeft er meer voldoening dan een vers gevangen zalm voor het avondeten? In de kilometers lange, rustige rivieren zoals de Ourse kunt u zoetwater vissen. Zalm kunt u vangen in de beroemde zalmrivier Gave d'Oloron. Zorg wel voor een Carte de Peche, deze is te koop in een van de lokale winkels of bij het VVV-kantoor.