Vakantie Sardinië

Geschiedenis van Sardinië

Cagliari, Cattedrale di Santa Maria

Cagliari

Voor een reis door de geschiedenis van Sardinië kunt u beginnen bij het Nationaal Archeologisch Museum. Bezoek de Cattedrale di Santa Maria en neem vervolgens een rondleiding bij de Bastione San Remy. Vergeet niet te genieten van het uitzicht vanaf de top! Moe van het lopen? De botanische tuinen brengen alle ontspanning die u maar wilt.

Nora and The Roman Baths

Nora en de Romeinse baden

De goed bewaarde restanten van straten, mozaïeken en gebouwen in Nora bieden een kijkje in het oude Romeinse leven. Het meest bijzonder zijn de zeebaden en de openbare baden die werden gevuld door de natuurlijke warmwaterbronnen in dit gebied.

Roman amphitheatre

Het Romeinse Amfitheater van Cagliari

Dit natuurlijke amfitheater uit de 2e eeuw is uit de rotsen gehouwen. Het biedt plaats aan meer dan 10.000 toeschouwers. Hier werden voorheen gladiatoren-gevechten en openbare executies gehouden. Het theater is nu nog steeds in gebruik.

Porto Torres

Porto Torres

Porto Torres is een zeer charmante, oude stad. Hier vindt u indrukwekkende Romeinse overblijfselen en een opmerkelijke marmeren en granieten basiliek uit de 11e eeuw.

Nuraghi de Palmavera

Nuraghi de Palmavera

De Nuraghi dateren uit 1.500 voor Christus. Nuraghi zijn ronde-toren forten die de dorpen beschermden. Er zijn ongeveer 7.000 nuraghi plaatsen op Sardinië. Dit is een van de grootste met een paleis en 50 hutten.