Vakantie Sardinië

Steden en dorpen op Sardinië

Alghero harbour

Alghero

De ommuurde stad Alghero werd in de 14e-eeuw gekolonialiseerd door de Catalanen. In de stad heerst dan ook nog steeds een Spaanse sfeer. Misschien kunt u het ook horen aan het plaatselijke dialect. Door de dubbele rol van Alghero als toeristische bestemming en vissershaven eet u hier, zo goed als zeker, de beste vis van het eiland.

Olbia

Olbia

Olbia werd door de Griekse veroveraars omgedoopt tot 'de gelukkige stad'. Nog steeds doet de stad deze naam eer aan. Zowel toeristen als de jetset komen graag naar Olbia vanwege het lekkere eten, de mooie architectuur en het indrukwekkende uitzicht.

Porto Cervo

Porto Cervo

Veel rijken en beroemdheden brengen de zomer door in Porto Cervo. In dit stadje zijn dan ook veel lokale boetiekjes met designerlabels. Wissel het winkelen af met een koel drankje bij een van de chique bars aan de waterkant en zoek ondertussen uw nieuwe jacht uit…

Posada

Posada

Deze mooie oude stad is ideaal voor een wandeling aan het einde van de middag of begin van de avond. Het prachtige Castello de Fava kijkt uit over de stad en dateert uit de Middeleeuwen.