Vakantie Sardinië

Sardinië

Een bezoek aan Sardinië

Op Sardinië vindt u alles voor een geweldige vakantie. Ruige, groene landschappen, eindeloze witte en roze stranden, prachtige oude gebouwen, straten met allerlei boetiekjes en elke maand in elk dorp een festival. En dan hebben we het nog niet eens over het eten ... Al zin in een camping Sardinië vakantie?

Bekijk direct alle camping Sardinië vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie op Sardinië in Italië!

Ontdek Sardinië

Ontdek Sardinië

Ga van festival naar festival, verken de berghellingen en natuurpaden, dwaal door historische steden en dorpen, bekijk de winkels en markten, hop van de strandbar naar het restaurant in de haven, huur een boot en maak een cruise langs de kust of vindt uzelf terug op een verlaten strand.

Voel Sardinië

Voel Sardinië

Ga liggen in het warme zand, duik in het heldere blauwe water, adem de geur van de geurige kruiden en struiken, kom in de ban van de mystieke oude beschavingen ... en stil je honger met pizza, pasta, lokale vleeswaren en verse zeevruchten.

Proef Sardinië

Proef Sardinië

Proef alle verrukkingen van Italië met een Sardijnse twist in de regionale oliën, kruiden en specerijen. Ga naar de kust voor verser-dan-verse zeevruchten. Proef de lokale salami en schenk jezelf een glas wijn in…of twee. Proost!

Sardinië top 5
Alghero, Sardinië

Alghero

Een ideale stad om in rond te struinen, middeleeuwse kerken te bezoeken, door kronkelende straatjes naar de haven te wandelen en rond te neuzen in de winkels. Klinkt dat allemaal te druk? Huur een boot en bekijk Sardinië vanaf het water!

Cagliari, Sardinië

Cagliari

Cagliari biedt alle drukte van een hoofdstad, enkele van de beste stranden van de Middellandse Zee en uitgestrekte kwelders met roze flamingo's. Voor architectuur, geschiedenis en kunst kunt u naar de oude stad. Aan de jachthaven zijn veel cafés, bars en restaurants met leuke terrassen.

De grotten van Neptunus, Alghero

De grotten van Neptunus

Deze indrukwekkende grotten liggen verscholen tussen imposante kliffen en rotsformaties. U kunt ze bereiken met de boot of neem de ‘geiten-trap’ vanaf de top van de rotsen. Let wel op: op enig moment moet u ook weer naar huis en het zijn 656 traptreden….

Natuurpark Porto Conte

Natuurpark Porto Conte

Serieuze wandelaars kunnen hier buiten de gebaande paden wandelen (zorg er wel voor dat u wat water en munt cake meeneemt). De wat meer makkelijke wandelroutes lopen door de prachtige landschappen met meer dan 150 soorten vogels. Misschien ziet u zelfs wel een van de witte ezels van de Asinara.

Sassari, Sardinië

Sassari

Dit is de dichtstbevolkte stad van Sardinië. Sassari biedt daarnaast ook veel geschiedenis, kunst en cultuur. Veel van de gebouwen dateren uit de 13de eeuw, waaronder de stadsmuren en de kathedraal. Is dat nog niet oud genoeg? Bezoek dan de prehistorische piramide. Deze is nog steeds in prima staat.

Het weer op Sardinië

Gemiddelde temperatuur Sardinië
Gemiddelde neerslag Sardinië