Vakantie Sicilië

Steden en dorpen op Sicilië

Catania

Catánia

Catania staat bekend als de zwart-witte stad. In veel van de gebouwen is lavasteen gebruikt. Het is een elegante plaats met een operahuis, een prachtige kathedraal, een kasteel en een 2e-eeuws Romeinse amfitheater. Ga naar de Piazza del Duomo om te winkelen en een kop koffie met zoet gebak.

Cefalu

Cefalù

Deze middeleeuwse stad heeft een prachtig plein en een mooie vissershaven. Het gerestaureerde washuis uit de 6e-eeuw en de tempel uit de 5e-eeuw zijn fascinerende herinneringen aan het verleden van Cefalù. Ook is er een mooi strand met stijlvolle restaurants.

Palermo

Palermo

De hoofdstad van Sicilië was een van de belangrijkste steden in heel Europa. De stad werd ooit bewoond door Grieken, Romeinen, Arabieren en Noormannen en biedt dan ook een mooi beeld van het Siciliaanse leven en de cultuur. Bezoek het Koninklijk Paleis, de kathedraal van Palermo, de Vucciria straatmarkt en het 19e-eeuwse Palazzo Mirto. Kinderen zullen genieten van de poppen in het Museo delle Marionetten.

San Vito lo Capo

San Vito lo Capo

Bent u op zoek naar een badplaats met weinig toerisme? San Vito lo Capo is mooi en ongerept, prachtig gelegen en heeft enkele van de beste restaurants op Sicilië.

Trapani

Trapani

Voor de kust van Trapani liggen de Egadische eilanden. In Trapani zelf zijn verschillende cultuurschatten waaronder het Giudecca Palace uit de 17e-eeuw, de romaans-gotische kerk van Sant'Agostino en het Pepoli Museum met bijzondere voorwerpen uit de Middeleeuwen.