Vakantie Toscane, Umbrië & Elba

Steden en dorpen in Toscane en op Elba

Elba

Elba

Elba heeft alles voor een ideale vakantie. Breng een ontspannen dag door op de witte zandstranden en neem een duik in het helderblauwe water. Of ontdek de bossen, olijfgaarden en rustige dorpjes. Ook de hoofdstad Portoferraio is leuk, met smalle steegjes en een mooie haven.

Florence

Florence

Florence is gebouwd op de oevers van de Arno. Deze adembenemende stad heeft een aantal van de mooiste gebouwen in de wereld, zoals de Dom met zijn beschilderde plafond, het Palazzo Vecchio stadhuis en de Santa Croce kerk.

Lucca

Lucca

Vroeger woonden er in Lucca veel rijke kooplieden. Nu is deze ongerepte Renaissance stad vooral beroemd om zijn elegante architectuur en tuinen. Geniet van een dag rondzwerven en ontdek zo ook de stijlvolle boetieks en leuke antiekmarkten.

Pisa

Pisa

Er is veel te zien in Pisa - waaronder natuurlijk de beroemde scheve toren. Bezichtig in Pisa ook de indrukwekkende arcadebogen in de doopkapel en de Duomo.

Portoferraio, Elba

Portoferraio

Portoferraio is de hoofdstad van Ella met mooie huizen en een drukke haven. Slenterend door de stad stuit u op veel herinneringen aan zijn beroemdste gevangene - Napoleon Bonaparte. In de Misericordia kerk kunt u zijn dodenmasker bezichtigen.

Rome, Spanish steps

Rome

Rome is een prachtige stad bomvol geschiedenis - het Colosseum, het Pantheon, de Spaanse Trappen, de Trevifontein, de Sint Peter, het Vaticaan; de lijst is eindeloos…

San Gimignano

San Gimignano

San Gimignano is een klein dorp met een grote skyline. De hoge torens pieken overal boven uit. Maak een wandeling door de oude straten en over de oude pleinen. De sfeer is er uniek omdat er bijna niets is veranderd sinds de 14e eeuw.

Siena

Siena

Deze middeleeuwse ommuurde stad heeft veel mooie gebouwen. De Dom, de witmarmeren doopkapel, Palazzo Publico en de kunstcollectie in het Museo Civico moet u beslist zien. Neem tussendoor een pauze op het centraal gelegen plein en bekijk ondertussen de elegante architectuur.