Vakantie Adriatische kust

Steden en dorpen aan de Adriatische Kust

Bologna, ice cream

Bologna

Deze levendige universiteitsstad heeft geplaveide straten, middeleeuwse paleizen en wereldberoemde architecturale stukken. Bezienswaardig zijn de Neptunus-fontein en de Torri degli Asinelli e Garisenda. Bologna is het centrum voor levensgenieters in Italië, met veel goede plaatsen om te eten en een echt ijs-museum!

Ferrara

Deze indrukwekkende, ommuurde stad was de thuisbasis van een van de meest rijke en machtige dynastieën van Italië. Ferrara heeft veel grachten, torens en imposante kerkers.

Ravenna

Ravenna

Ravenna was ooit een bloeiende, rijke handelspost. Naast de oude Romeinse haven zijn er prachtige oude paleizen, binnenplaatsen en Byzantijnse mozaïeken te ontdekken.

Comacchio

Comacchio

Deze dertien eilanden worden verbonden door een netwerk van bruggen. Samen vormen zij een charmant middeleeuws stadje met kleurrijke vissershuizen. Als u van vis houdt moet u zeker de paling, de lokale lekkernij, proeven. Deze wordt gevangen op de traditionele Romeinse manier.

Treviso

Treviso

Treviso is een versterkte middeleeuwse stad, gelegen aan de rivier de Sile. In de huizen met fresco gevels aan de Venetiaanse grachten woonden ooit dichters, muzikanten, schrijvers en architecten. Bekijk de 12e-eeuwse kathedraal en het 13e-eeuws stadhuis. Maar uw indruk van stad is pas compleet met een bezoek aan de dagelijkse vismarkt, vol exotische geluiden, kleuren en geuren.

Vicenza

Vicenza

Vicenza is de geboorteplaats én thuisbasis van de beste steenhouwers uit de 16e-eeuw. Het bewijs van hun vakmanschap zijn de prachtige gebouwen met handgesneden taferelen. Maak een wandeling, of neem plaats op een terrasje om de indrukwekkende architectuur te bewonderen.

Venice

Venetië

Ontdek de belangrijkste straten en kanalen van Venetië te voet, met de gondel of met de waterbus. Als u de klokkentoren op het Piazza San Marco beklimt, heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de lagune.

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Na een lange dag op het strand kunt u in Lido di Jesolo flaneren op de avond promenade. De hoofdstraat is afgesloten voor alle verkeer, zodat u op uw gemak kunt winkelen en wandelen. Ga aansluitend lekker eten in een van de vele restaurantjes.