Vakantie Kroatië

Steden en dorpen Kroatië

Kroatië, Porec

Porec

In Porec zijn veel oude Romeinse overblijfselen en gotische paleizen te bewonderen. En natuurlijk de prachtige Eufrasius basiliek. De stad heeft ook een bruisend nachtleven en fantastische restaurants. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor watersport, zwemmen, fietsen en wandelen. Voor de kust van Porec ligt St. Nicholas Island, waar u met een korte boottocht naar toe kunt.

Kroatië, Rovinj

Rovinj

Ooit regeerde het Venetiaanse rijk over Rovinj. De Italiaanse afkomst van de plaats blijft zichtbaar in de architectuur, zoals de Italiaanse klokkentoren van de kerk van St Euphemia. Breng een lome dag door op de met bomen omzoomde stranden. Daarnaast is de stad een heerlijke plek om te wandelend te verkennen.

Kroatië, Umag

Umag

Umag ligt op een miniatuur schiereiland grenzend aan een grote sikkelvormige baai. De stad combineert oude bezienswaardigheden met sportieve activiteiten. De oude stad heeft 14e-eeuwse muren, middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Rond de stad kunnen bezoekers zeilen, duiken, diepzeevissen en paardrijden. In Umag zijn ook verschillende wijnkelders en er is een lokale spa.