Vakantie Kroatië

Kroatië

Een bezoek aan Kroatië

Eindeloze stranden en ontelbare kleine eilandjes. Prachtige nationale parken en oude steden, Romeinse ruïnes, geurende pijnboombossen en de schitterende Adriatische Zee. Voeg daar ook nog de populaire vakantieoorden in Kroatië aan toe en u heeft alle reden voor een geweldige campingvakantie in Kroatië.

Al zin in een camping Kroatië vakantie? Bekijk direct alle camping Kroatië vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in Kroatië!

Kroatië - Novigrad

Voel Kroatië

In Kroatië is het mediterrane leven nog zoals het vroeger was: met rustige stranden in de zomer, afgelegen baaien, rustige dorpjes en lokale cafés die bevolkt worden door de vriendelijke bevolking. Dit is een van de weinige vakantiebestemmingen waar u kunt ervaren hoe het was vóór de opkomst van alle hoogbouw in de kustgebieden.

Proef Kroatië

Proef Kroatië

In Kroatië. overheerst de Italiaanse keuken. Toch zijn er authentieke Kroatische gerechten te vinden. Burek is een pastei gemaakt met vlees, kaas of appel. Ćevapčići zijn pittige worstjes van gehakt die soms worden geserveerd met een broodje. Probeer ook Prošek, de Kroatische versie van de Italiaanse Prosecco. Of geniet in de zon van een lokale wijn van Plavac Mali druiven.

Ontdek Kroatië

Ontdek Kroatië

Het schiereiland Istrië werd meer dan 400 jaar lang geregeerd vanuit Venetië. Zelfs nu nog is er een sterke Italiaanse invloed op de architectuur en de regionale keuken. Naast Neolithische nederzettingen, Romeinse ruïnes en prachtige stranden zijn er in Kroatië veel bezienswaardigheden. Raak niet in de war, want bijna elke stad heeft zowel een Slavische als een Italiaanse naam.

Kroatië top 5
Nationaal Park Brijuni, Kroatië

Nationaal Park Brijuni

Vlak bij onze camping in Porec vormt de archipel een prachtige, 40 kilometer lange kustlijn. Een prachtig gebied met veel planten-en vogelsoorten. Dit gebied is ook een must voor geschiedenisliefhebbers vanwege de vele historische plekken, van Neolithische- tot Middeleeuwse nederzettingen.

Poreč, Kroatië

Porec

Poreč is een kleine maar pittoreske stad. Het stratenplan is niet veranderd sinds de Romeinse bezetting in de jaren 50 v. C. De tekenen van de Romeinse tijd zijn overal, niet in het minst door de twee Romeinse tempels in het oudste deel van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid in Poreč is de Eufrasius basiliek.

Grotten van Baredine, Kroatië

Grotten van Baredine

De grotten van Baredine zijn een van de wonderen van Istrië. Deze grotten zijn indrukwekkend door de enorme stalagmieten en stalactieten. Sommige mensen zien in de formaties de beeltenis van de Maagd Maria en de scheve toren van Pisa.

Amfitheater van Pula, Kroatië

Amfitheater van Pula

In Pula staat een van de grootste overgebleven Romeinse theaters in Kroatië. Deze arena dateert uit de 1e eeuw na Christus en biedt plaats aan 26.000 toeschouwers. Sommige stenen in de Arena missen. Deze zijn in de 15e eeuw door de bevolking gestolen om huizen mee te bouwen. De arena wordt nu gebruikt voor festivals en optredens in de zomer.

Rovinj, Kroatië

Rovinj

Rovinj is een stad die u echt gezien moet hebben! Met pastelkleurige huizen, kronkelende straatjes en een levendige vissershaven. Het gebied rond de stad is opmerkelijk schilderachtig. Maak ook een boottocht vanuit de haven naar de eilanden voor de kust voor een geweldig uitzicht over Kroatië!

Het weer in Kroatië