Vakantie Nederland

Steden en dorpen in Nederland

Amsterdam

Amsterdam

In Amsterdam woonden oorspronkelijk veel rijke kooplieden. Nog steeds heeft de stad dit traditionele karakter. Hoge, statige huizen kijken uit over schilderachtige grachten omzoomd door bomen. Neem de rondvaartboot of de fiets om de vele markten, musea en bezienswaardigheden te bekijken.

Belgium

België

De prachtige stad Brugge ligt in België. Door de geringe afstand is een bezoek aan deze charmante stad zeker de moeite waard.

Delft

Delft

De stad Delft is vooral bekend door het Royal Delft aardewerk. Hier kunt u dan ook alle geheimen van het beroemde Delfts Blauwe aardewerk leren kennen. Ook was Delft ooit de woonplaats van Johannes Vermeer. Hij schilderde het beroemde 'Meisje met de parel’. Bij de tentoonstelling van het Vermeer Centrum komt u alles over Vermeer te weten.

Edam

Edam

Edam is een leuke en charmante grachtenstad. De beroemde Edammer kaas komt hier vandaan. Breng een bezoek aan de kaasmakerij-tentoonstelling op de oude Kaasmarkt. Of bezoek de plaatselijke kaasboerderijen en zie hoe Edammer kaas in de praktijk wordt gemaakt.

Leiden

Leiden

Misschien is deze oude universiteitsstad wel het meest bekend als de geboorteplaats van Rembrandt. De schilder van de Nachtwacht werd geboren in de Weddesteeg. Bezoek in Leiden de uitstekende musea. Ook de Pieterskerk en de Hooglandse kerk zijn de moeite waard.

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. Daarnaast is Rotterdam een stad vol hedendaagse kunst, mode en design. De Kunsthal en het Boijmans van Beuningen museum zijn niet te missen. Leuk zijn ook de Oude Haven en de vele winkels in het centrum. Voor een combinatie van cultuur en shoppen moet u echt in Rotterdam zijn.

Wassenaar

Wassenaar

Wassenaar is een historische stad met een mooie kerk uit de 12e eeuw. Op het strand van Wassenaar bevinden zich nog restanten van de Atlantikwall: ondergrondse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die nu dienst doen als vleermuisreservaat. In Duindigt kunt u een gokje wagen bij de paardenrennen en voor familiepret kunt u naar Duinrell. Dit attractiepark ligt vlak naast camping Duinrell.

Eindhoven

Eindhoven

Eindhoven is zowel een historische als een levendige stad met een bruisende sfeer. Er zijn veel winkels, bars en restaurants. Bezoek zeker ook het Van Abbe Museum van de hedendaagse kunst.