Vakantie Oostenrijk

Steden en dorpen in Oostenrijk

Oostenrijk, Innsbruck

Innsbruck

Innsbruck ligt in het hart van Oostenrijk. Overal waar je kijkt zijn er prachtige gebouwen en beroemde bezienswaardigheden zoals de Ambras Paleis en het huis met het Gouden Dak.

Oostenrijk, Kitzbühel

Kitzbühel

Ooit was Kitzbühel een mijnwerkersdorp. Inmiddels is Kitzbühel een van Oostenrijks oudste en bekendste skigebieden. Het ommuurde, middeleeuwse dorp is een leuke plek om te winkelen en om rond te dwalen. Bezoek ook het plaatselijke museum dat de geschiedenis van Kitzbühel vertelt.

Oostenrijk, Saalfelden skiën

Saalfelden

Saalfelden ligt aan de voet van de Steinernes. Dit is de imponerende bergkam die Oostenrijk scheidt van Duitsland. In de winter is de stad een geliefd trefpunt voor skiërs. Tijdens de zomermaanden biedt deze bruisende stad leuke markten en een prachtige oud centrum om te verkennen.

Oostenrijk, Salzburg

Salzburg

Salzburg is bijna net zo beroemd door zijn rol in de Sound of Music als door Mozart. U beleeft in deze prachtige stad overal zijn enorme muzikale verleden. Er zijn vele eerbetonen aan Mozart en u heeft de kans om het echte huis van de familie Von Trapp te bezoeken.

Oostenrijk, Vienna

Wenen

In Wenen vindt u een schat aan musea, galerieën en beroemde gebouwen. Bezoek zeker het Schonbrunn paleis en het Hofburg paleis. Neem tussendoor even een kop koffie in een van de vele historische koffiehuizen.

Oostenrijk, Zell Am See

Zell Am See

Op nog geen 5 kilometer van camping Sportcamp Woferlgut ligt Zell am See. De stad wordt omringd door bergen en ligt aan de oever van het prachtige Alpine meer. U kunt hier golfen, schaatsen, zwemmen en paardrijden.