Vakantie Portugal

Steden en dorpen in Portugal

Pinhal de Leiria

Pinhal de Leiria

Dit prachtige dennenbos leverde ooit hout voor zeilschepen. Nu kunt u er heerlijk wandelen, picknicken of natuurlijk allebei!

Peniche

Peniche

Peniche is een diepzee vissershaven, bekend om zijn kantwerk-industrie. Bezoek Peniche en u kunt de kantmakers nog dagelijks aan het werk zien.

Óbidos

Óbidos

Deze ommuurde middeleeuwse stad heeft smalle straatjes, wit geplamuurde huizen en kleine tavernes. Óbidos lijkt een levendig openluchtmuseum maar de lokale kersenlikeur brengt je vanzelf terug in de realiteit.

Nazaré

Nazaré

Nazaré is een populaire zonbestemming. Het brede zandstrand ligt tegen een imponerende rotswand. Ga hier zeker eten, want het trotse vissersplaatsje biedt enkele van Portugal's mooiste visgerechten.

Lisbon

Lissabon

De prachtige hoofdstad van Portugal biedt een scala aan schatten. De stad heeft vele historische wijken en de Azulejos, de beschilderde tegels, lijken elk gebouw te versieren. Ook de beroemde Toren van Belem is een bezoek waard. Een dag is echt niet genoeg om alles te zien…

Cascais

Cascais

Verken de kronkelende straatjes die u leiden naar een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden zoals de Pena Paleis en de vuurtoren van Santa Marta. Bezoek ook het opvallende ‘Huis van Verhalen’. Dit is een museum met werken van Paula Figueiroa Rego, een Britse kunstschilderes van Portugese herkomst.

Alcobaça

Alcobaça

Alcobaça behoort tot de UNESCO Werelderfgoederen. De stad is beroemd om zijn heerlijke perziken en de prachtige Santa Maria abdij. Ook het wereldberoemde Atlantis kristal komt uit Alcobaça.

Winery at Azeitao

Azeitao

Wijn- en kaasliefhebbers opgelet! Kom naar Azeitao om de bekroonde romige kaas - gemaakt van rauwe schapenmelk – te proeven. Natuurlijk drinkt u hier een van de beste wijnen van Portugal bij. De wijnkelders zijn te vinden in het centrum van de stad en zijn het hele jaar door open voor publiek. Kom kijken hoe de wijn geproduceerd wordt (en kom proeven!).