Vakantie Costa Brava

Steden en dorpen aan de Costa Brava

Tossa de Mar

Tossa de Mar

Een indrukwekkende middeleeuwse stad, compleet met imposante torens en mooie oude wijk. Een stad vol geschiedenis en ook nog eens vlak bij het strand.

Pals

Pals

Wacht tot de dagjesmensen naar huis zijn en geniet dan van de rust van dit middeleeuwse dorp. Gelegen op een heuveltop heeft u uitzicht over de Medes-eilanden. Hier ligt ook een van de mooiste stranden aan de Costa Brava, perfect voor een late namiddag duik.

Girona

Girona

Doe een stap terug in de tijd en wandel over de geplaveide straatjes van de oude wijk of langs de Romeinse muren van de stad. Bezoek de indrukwekkende 14e-eeuwse kathedraal en de prachtig gerestaureerde Arabische baden. Neem zeker ook de tijd om wat winkels te bezoeken.

Cadaques

Cadaqués

Wit geplamuurde huizen, een mooi strand en een haven met leuke cafés en barretjes. Geen wonder dat Cadaques het zomerverblijf was van de Catalaanse high society. Ook was de stad een bron van inspiratie voor Dalí, Picasso en Mirό. De perfecte plek dus voor creatieve inspiratie óf een lekkere paella.

Barcelona

Barcelona

In Barcelona kunt u genieten van kunst in alle vormen. Bezoek het Stedelijk Museum, bekijk de moderne architectuur of bezoek een paar galerieën. Tijdens een ontspannen lunch op de Ramblas kunt u genieten van straatanimatie.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca

Dit charmante middeleeuwse dorp ligt op de rand van een afgrond. De uitzichten vanaf hier zijn geweldig maar ga niet te dicht bij de rand staan. Het dorp is een wirwar van smalle straatjes met huizen gebouwd van vulkanische stenen.