Vakantie Zwitserland

Steden en dorpen in Zwitserland

Interlaken

Interlaken

Interlaken is misschien wel het meest bekend om zijn prachtige uitzichten. De stad ligt te midden van de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Maak op de Jungfrau een tocht met de tandradbaan naar het hoogste treinstation ter wereld.

Bern, Switzerland

Bern

De Zwitserse hoofdstad is een prachtige, middeleeuwse stad met zandstenen gebouwen, torens en bruggen. Bern is voornamelijk gebouwd in de gotische stijl. De stad is dan ook het meest bekend om de mooie stenen bogen boven de belangrijkste promenades.

Saas Fee

Saas Fee

Saas Fee ligt in een naburige vallei van Zermatt. Het dorp biedt een prachtig uitzicht over de vele bergtoppen en gletsjers. U krijgt hier het echte Alpine-gevoel. Het Saaser Museum geeft gedetailleerde informatie over het dorp en haar geschiedenis.

Lucerne

Luzern

In het pittoreske Luzern zijn de historische huizen versierd met prachtige fresco's. Bijzonder is ook de Kapelbrug waarover u het meer kunt oversteken. Deze overdekte, houten brug is versierd met heraldische- en religieuze afbeeldingen.

Crans Montana

Crans Montana

Crans Montana is een chique en stijlvolle badplaats in het hart van de Alpen. De stad ligt op een zonnig plateau met een prachtig uitzicht over het Rhônedal en de verschillende meren. Het resort bestaat uit drie dorpen en is bekend als gastheer van het Europese Masters golftoernooi, dat ieder jaar in september plaatsvindt.

Zermatt

Zermatt

Het bergdorp Zermatt is een van de bekendste vakantieoorden van Zwitserland. Het dorp ligt in een schilderachtige vallei aan de voet van misschien wel de meest beroemde Alpine pieken van de Alpen; de Matterhorn. Het dorp zelf is autovrij. Voor vervoer worden elektrische voertuigen en koetsen gebruikt.

Geneva

Genève

Aan de oevers van het Meer van Genève ligt een van Europa's meest charmante steden. Genève biedt veel bezienswaardigheden en veel om van te genieten. Bijzonder is de beroemde Jet d'Eau fontein die het water 140 meter de lucht in schiet en de prachtige kathedraal van St. Peter.

Lausanne

Lausanne

De ligging van Lausanne is perfect. De stad ligt aan de oever van het Meer van Genève met aan de horizon de Savoy Alpen. Deze mooie, oude stad ademt een verrassend mediterrane sfeer en heeft misschien wel de mooiste gotische kathedraal van Zwitserland.