Coronavirus informatie

Update 26 juli 2021


Extra maatregelen Duitsland

Uit de media hebben wij vernomen dat er in Duitsland vanaf dinsdag 27 juli voor reizigers uit Nederland, die niet volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben, een quarantaineplicht van kracht wordt. Het reisadvies vanuit het ministerie van Buitenlandse zaken voor Duitsland is positief. Wie op doorreis is naar andere landen, mag wel gewoon door Duitsland reizen onder de huidige voorwaarden, mits u binnen 24 uur het land verlaat.

Zodra wij officiële bevestiging ontvangen van dit bericht nemen wij contact met u op per email (uiterlijk 7 dagen voor uw aankomstdatum). Wij bieden u de volgende opties:
• U kunt alsnog op vakantie naar de door u geboekte bestemming
• U kunt (tot uiterlijk 1 dag voor uw aankomstdatum) omboeken naar een andere bestemming (op basis van beschikbaarheid) in 2021.
• U kunt tot uiterlijk 1 dag voor uw aankomstdatum omboeken naar een vakantie in 2022.


Extra maatregelen Frankrijk

Onderstaande is hetgeen we op dit moment begrijpen over de extra maatregelen in Frankrijk:

Vanaf 21 juli 2021 is het mogelijk dat u (alle reizigers vanaf 18 jaar en ouder) bij het inchecken op een camping in Frankrijk een pass sanitaire (Digitaal Corona Certificaat - DCC) moet kunnen tonen. Op de camping zelf heeft u de pass NIET meer nodig om gebruik te maken van de faciliteiten (zwembaden, restaurant, fitness etc).
Gebruikt u voor uw digitaal corona certificaat een testbewijs dan mag deze bij de grensovergang maximaal 24 uur oud zijn, bij aankomst op de camping maximaal 48 uur oud. Voor meer informatie over de pass sanitaire adviseren wij u zich te informeren via wijsopreis.nl

Negatieve test Frankrijk van 72 uur naar 24 uur

Zojuist is in de media verschenen dat een negatieve PCR of antigeen test i.p.v. 72 uur per zondag gaat veranderen in 24 uur.
Houdt de website van de overheid in de gaten voor de laatste informatie:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies
 
Indien u door deze nieuwe maatregel pas later op uw bestemming kunt aankomen dan zullen wij  1ste dag van uw vakantie kosteloos vergoeden. Neem dan na uw vakantie contact met ons op om dit te regelen. Bovenstaande geldt voor alle reserveringen met aankomsten tot en met 31 juli.
 

Rood voor Nederland op de ECDC kaart

Het is mogelijk dat individuele vakantielanden extra restricties of maatregelen treffen voor toeristen uit Nederland. Volgens de informatie vanuit brancheorganisatie ANVR is dit zeer onwaarschijnlijk, maar mocht hierdoor een quarantaineverplichting van toepassing zijn voor uw vakantiebestemming (vanaf 7 dagen voor uw aankomstdatum) in combinatie met een positief reisadvies vanuit de NL overheid voor uw bestemming (code geel/groen) dan bieden wij de volgende opties aan;

  • U kunt alsnog op vakantie naar de door u geboekte bestemming
  • U kunt (tot uiterlijk 1 dag voor uw aankomstdatum) contact opnemen voor een omboeking naar een andere bestemming (op basis van beschikbaarheid)
  • U kunt tot uiterlijk 1 dag voor uw aankomstdatum contact opnemen voor een omboeking naar een vakantie in 2022

Een negatief reisadvies voor uw vakantiebestemming

Mocht er sprake zijn van een aanpassing in het reisadvies van de Nederlandse overheid aangaande uw vakantiebestemming van een positieve code (geel of groen) naar een negatief reisadvies (code oranje of rood) dan nemen wij contact met u op uiterlijk 7 dagen voor uw aankomstdatum en bieden wij de opties aan zoals opgenomen in onze Flex & Relax Garantie.

Blijf geïnformeerd over aanpassingen van regels en restricties

Om op de hoogte te blijven van eventuele aanpassingen in de regels en restricties van uw vakantieland adviseren wij u zich te informeren via de officiële website van de overheid wijsopreis.nl.

Tip! Download 'Re-open EU app' of de 'Wijs op Reis app'. In de 'Wijs op Reis app' stelt u uw vakantieland in als favoriet (op het hartje klikken). Zo krijgt u automatisch bericht wanneer er een update komt m.b.t. het reisadvies voor het land/regio waar u heen gaat. Gezien de snel veranderende informatie kunnen wij u hier niet van op de hoogte houden.


Eurocamp holidays

Wij houden u op de hoogte

Covid-19 houdt ons nog altijd in zijn greep, dus wij zullen ons uiterste best doen om u zo volledig mogelijk te informeren bij eventuele veranderingen. In het vakantieland, de streek of op de camping. We hebben de meest gestelde vragen over het Coronavirus, uw vakantie en de Corona-voucher voor u verzameld.

Meest gestelde vragen Corona ›


Eurocamp holiday homes, accommodation, mobile homes, caravans

Reisadvies per vakantieland

Adviezen en regels met betrekking tot Covid-19 kunnen snel veranderen, daarom hebben we enkele betrouwbare websites voor u op een rijtje gezet met de meest recent informatie over elke vakantiebestemming in ons aanbod.

Bekijk overzicht handige websites ›

Eurocamp

Heeft u een PCR-test nodig?

We mogen naar steeds meer landen op vakantie. Wel moet je in de meeste landen een bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR-test op zak hebben. Eurocamp biedt in samenwerking met HealthCheckCenter een korting aan op PCR- en RAT-testen inclusief reiscertificaat.

Gaat u in juli of augustus op vakantie? Dan kunt u zich tussen 1 juli en 31 augustus gratis laten testen via het programma van de Rijksoverheid.

Korting op een PCR-test ›

Reisadvies

Negatief reisadvies, wat nu?

Als 7 dagen voor vertrek blijkt dat uw vakantie niet door kan gaan vanwege negatief reisadvies van de overheid, dan nemen wij uiterlijk 1 week voor vertrek contact met u op. U heeft vervolgens de keuze uit de volgende opties:

1. Boek uw vakantie om in 2021
2. Boek uw vakantie om naar 2022
3. Dien een verzoek in voor terugbetaling
4. Kies voor een Eurocamp tegoedbon


Flex & Relax Garantie

Flex & Relax Garantie

Plannen kunnen veranderen in deze buitengewone tijden, dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom hebben wij een buitengewone service in het leven geroepen: de Flex & Relax Garantie. Deze krijgt u gratis bij u een boeking voor 2021. We gaan verder dan ooit om u onbezorgd te laten genieten in een veranderende wereld. Met onder andere Geld Terug Garantie en Omboek Garantie.

Flex & Relax Garantie ›


Eigen medewerkers

Veilig op vakantie

Wij zetten alles op alles om u weer veilig te kunnen verwelkomen op onze campings. We hebben verbeterde gezondheids- en veiligheidsprocessen rondom COVID-19. Daarnaast wordt ons team weer expliciet getraind op de nieuwste protocollen. Uiteraard worden de campings en accommodaties extra grondig gereinigd.


Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.30 uur. Via: 033 - 460 27 27 of via de Live chat op onze website. Bekijk voordat u contact opneemt met ons team onze pagina met meest gestelde vragen. Wellicht vindt u hier het antwoord op uw vragen!