Coronavirus - Meest gestelde vragen

Datum: 30 maart 2020 – 09:00

We houden de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten. De gezondheid en veiligheid van onze klanten heeft onze prioriteit. Begrijpelijkerwijs ontvangen wij momenteel veel vragen. Toch doen wij een dringend beroep op u om op dit moment geen contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Dit geeft ons de mogelijkheid om contact op te nemen met klanten op volgorde van aankomstdatum. Wij bedanken u voor uw geduld en begrip. Hieronder kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde vragen op dit moment.

In verband met de huidige situatie hebben wij besloten alle vertrekken tot 24 april 2020 te annuleren. Indien wij op dit moment al weten dat een bestemming op een latere vertrekdatum niet open zal zijn, zullen wij ook deze vertrekken annuleren.


Corona Voucher

Wordt uw reis door ons geannuleerd, dan ontvangt u een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor alle Eurocamp bestemmingen in 2020 en 2021. Bekijk hier de meest gestelde vragen over de Corona-voucher.

Wij nemen binnen twee weken contact met u op over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld. U hoeft hierover dus géén contact met ons op te nemen.


Restituties niet mogelijk

We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor het uitgegeven voucher.


Vertrekken vanaf 24 april en later

Voor deze boekingen gaan we, op basis van de informatie die we nu hebben, ervan uit dat uw reis doorgaat. Dit is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Heeft u twijfels over uw reis? Dan kunt gebruik maken van onze omboekregeling. Wilt u uw reis annuleren? Dan gelden hiervoor de reguliere annuleringvoorwaarden.


Omboekregeling

Dit kan tot 7 dagen voor aankomst. De eventuele meerkosten dient u zelf te betalen. Wijzigingskosten brengen wij gezien deze bijzondere omstandigheden niet in rekening. Kijk op de website naar de beschikbare mogelijkheden in 2020. Als u een andere bestemming heeft uitgezocht neemt u dan contact op met onze reserveringsafdeling om uw vakantie aan te passen. U kunt zelf online uw bestemming niet wijzigen en niet omboeken naar 2021.


Annuleren

Wilt u zelf annuleren dan dient u conform onze reisvoorwaarden, de annuleringskosten te betalen die op het moment van annuleren van toepassing zijn.


Waar kan ik de laatste stand van zaken bekijken met betrekking tot het afgegeven reisadvies voor een bepaalde bestemming?

Wij adviseren hiervoor de site van Buitenlandse Zaken te bezoeken:
Nederland: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
België: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen


Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik annuleer?

Neemt u contact op met de verzekeringsmaatschappij waar u uw annuleringsverzekering heeft afgesloten voor informatie over de dekking.


Dekt het Calamiteitenfonds de financiële gevolgen van het coronavirus?

Nee. Het Calamiteitenfonds dekt alleen gevolgen van natuurrampen en nu gaat het om ziekte.