Campingvakantie met hond


Top 5 campings met hond

Hulp nodig bij het vinden van een camping waar uw hond is toegestaan? 🐾 Bekijk dan hier onze top 5 campings met hond met daarin mogelijkheden voor Frankrijk, Italië en Spanje. Of u nu een camping met hond direct aan zee zoekt of een rustige hondencamping waar één of misschien zelfs twee honden zijn toegestaan, er is vrijwel altijd wel een camping aanwezig in uw favoriete vakantieland of vakantieregio.

Camping vakantie met hond

Camping Domaine Des Ormes

Neem uw viervoeter mee en maak een natuurwandeling langs de Roze Grantietkust van Bretagne in Frankrijk. Er is een hondvriendelijk strand in Trébeurden.

Camping Domaine Des Ormes ›
Camping vakantie met hond

Camping Sportcamp Woferglut

Deze camping in Oostenrijk ideaal om lange wandelingen te maken met uw trouwe viervoeter. U loopt zo de spectaculaire Alpen in!

Camping Sportcamp Woferlgut ›
Camping vakantie met hond

Camping Valle Gaia

Deze camping is klein, maar heeft veel te bieden voor een vakantie met hond in Italië! Ontdek eeuwenoude dorpjes op nabijgelegen heuveltoppen. Of bekijk zelf hoe scheef de toren van Pisa staat.

Camping Valle Gaia ›
Camping vakantie met hond

Camping Castell Montgri

Camping met hond in Spanje vlak bij de zee. Is uw gezin dol op spectaculaire landschappen, uitstekend entertainment en fantastische faciliteiten? Het strand van Estartit ligt op maar 1.5km en heeft een hondvriendelijk deel: 'Playa de la Platera'.

Camping Castell Montgri ›
Camping vakantie met hond

Camping Le Vieux Port

Camping met hond aan zee in Frankrijk: Volg het wandelpad tussen de bomen door - over de duinen - naar een groot zandstrand. Ook honden zijn hier welkom, als ze aangelijnd zijn. Maak lange wandelingen in het bet bos van Labenne.

Camping Le Vieux Port ›

Veel gestelde vragen over een camping met hond vakantie

Op welke campings is mijn hond welkom?

Er is een ruime keuze uit bestemmingen voor een campingvakantie met hond. Op een selectie van campings is uw hond welkom. Geef bij uw boeking aan dat u wilt kamperen met uw hond, door deze toe te voegen aan het reisgezelschap. Alleen de campings waar uw hond welkom is worden dan voor u geselecteerd. Houdt er rekening mee dat honden niet in alle accommodaties zijn toegestaan. Zie ook "In welke accommodaties is mijn hond toegestaan?"

Mag ik ook 2 honden meenemen op vakantie?

Op een selectie van ongeveer 60 campings is het toegestaan om 2 honden mee te nemen in uw Eurocamp accommodatie. U vindt het maximale aantal honden dat is toegestaan bij de campinginformatie onder de tab 'Belangrijke info'.

In welke accommodaties is mijn hond toegestaan?

Honden zijn welkom in onze stacaravans Classic en Comfort en in de Bungalowtenten. In onze andere accommodaties zijn honden helaas niet toegestaan.

Wat kost een vakantie met een hond?

De kosten variëren. Meestal is de hond inclusief in de getoonde prijs. Soms betaalt u een toeslag ter plaatse aan de camping zelf. Dit wordt dan aan u gemeld of het staat onder de Belangrijke Info op de campingpagina.

Welke documenten en inentingen heeft mijn hond nodig?

Zorg voor de verplichte inentingen voor rabiës (hondsdolheid) en een dierenpaspoort. Informeer ruim voor vertrek bij uw dierenarts naar de geldende regels voor uw vakantiebestemming.

Is een honden chip verplicht?

Een chip is in de meeste vakantielanden verplicht. Controleer of de chip van uw hond de juiste informatie bevat en of het chipnummer in de papieren is terug te vinden. Uw dierenarts kan dit voor u doen.

Wat moet ik meenemen op vakantie?

Denk aan het meenemen van een hondenlijn, voerbak, hondenvoer, speeltjes, deken of mand, schepje en/of zakjes.

Waar moet ik tijdens de reis rekening mee houden

Laat uw hond bij warmte nooit achter in de auto. Ook niet met de ramen open.

Welke regels gelden er op de camping voor de hond?

De regels voor honden kunnen verschillen per camping. Leef deze regels na en houd rekening met andere gasten. Het niet is toegestaan uw hond alleen achter te laten in uw accommodatie.

Waar kan ik mijn hond op de camping uitlaten?

Houd uw hond op de camping altijd aan de lijn. U kunt uw hond buiten de camping uitlaten. Ruim de uitwerpselen zelf op.

Waar vind ik actuele informatie over een vakantie met hond?

Kijk voor actuele informatie over kamperen met uw hond  op de website van de Rijksoverheid.

Wat als ik allergisch ben voor honden?

Uiteraard wordt er extra zorg besteed aan de schoonmaak van accommodaties waar honden zijn toegestaan. Als u om medische redenen een huisdiervrije accommodatie wenst, geef dit dan bij boeking aan. Of kies voor een Eurocamp stacaravan Aspect, of een Safaritent. Deze accommodaties zijn altijd huisdiervrij.

Zijn alle hondenrassen welkom op de campings?

Niet alle hondenrassen zijn welkom op onze campings. Honden uit categorie 1 (aanvalshonden) en categorie 2 (waak- of verdedigingshonden) zijn vaak niet toegestaan. Neem bij twijfel contact met ons op.


Review

Marije Smit

"Bij Eurocamp begrijpen ze heel goed dat een hondvriendelijke vakantie voor families belangrijk kan zijn en daar zijn wij heel blij mee."
Lees de ervaring van blogger Marije - en haar labradoodle Takkie - op camping Les Ecureils op ons blog.

Boek nu uw campingvakantie met hond!