Vakantie in de Franse Alpen

De Franse Alpen

Een bezoek aan de Franse Alpen

Het uitzicht over de Franse Alpen is geweldig, met prachtige vergezichten en torenhoge bergpieken. In de Alpen bevinden zich de bekendste skigebieden ter wereld. Zowel beroemdheden als gewone stervelingen kunnen niet wachten hier de pistes af te dalen. Als de sneeuw vervolgens smelt in de lente, verandert het hele gebied in een paradijs voor wandelaars, natuurliefhebbers en sportliefhebbers. Dus op naar de Franse Alpen!

Bekijk direct alle camping Alpen vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in de Alpen in Frankrijk!

Proef de Franse Alpen

Proef de Franse Alpen

Zoals in de meeste alpine gebieden, is het eten stevig maar niet zozeer zwaar. Een lokale specialiteit is Tartiflette; een aardappelgerecht gemaakt met lokale Reblochon kaas. Of probeer Raclette. Hierbij wordt de kaas eerst gesmolten en dan op je bord geschraapt, vaak samen met een gebakken aardappel, ham en augurken. Drink hierbij Clairette de Die, een heerlijke mousserende wijn.

Ontdek de Franse Alpen

Ontdek de Franse Alpen

Vanuit onze campings in Annecy is alle pracht van de Franse en Zwitserse Alpen binnen handbereik, terwijl onze camping in Le Bourg D'Oisans dicht bij de Romanche-vallei en het prachtige Les Ecrins National Park ligt. Al zin in een camping Alpen vakantie?

Voel de Franse Alpen

Voel de Franse Alpen

Geniet van de frisse lucht, de verse bloemen, het verse voedsel en doe verse ervaringen op. In deze regio kun je al je zinnen verzetten. Zowel in een van de beroemde steden als tijdens het bewonderen van de schoonheid van de Alpen. Vooral het gebied rond Bourg d'Oisans is prachtig met zijn enorme witte bergtoppen, gletsjers en glinsterende watervallen.

Franse Alpen top 5
Annecy, Franse Alpen

Annecy

Annecy is een traditionele, charmante stad aan het prachtige meer van Annecy. Het riviertje de Thiou slingert zichzelf een weg door de stad. De verschillende eilandjes zijn met bruggen aan elkaar verbonden en vormen zo een soort klein Venetië. Bezoek ook het prachtige kasteel, het Palais de l'Isle, middenin de rivier de Thiou.

Chambery, Franse Alpen

Chambery

In Chambery is van alles te doen, van watersporten op de meren, skiën op de piste, dineren in de uitstekende restaurants tot het verkennen van de geschiedenis en cultuur. Eenmaal in Chambery hoeft u eigenlijk nergens anders meer heen.

Chamonix, Franse Alpen

Chamonix

Wie van skiën houdt kent Chamonix. Vanaf Chamonix heeft u toegang tot de duizelingwekkende hoogten van de Mont Blanc of gewoon een adembenemend uitzicht op de hoogste berg van Frankrijk.

Grenoble, Franse Alpen

Grenoble

De hoofdstad van de Franse Alpen heeft sierlijke pleinen en tuinen en ligt ook nog eens in een prachtig landschap. Bezoek de afbrokkelende Romeinse stadsmuren en het Bastille Fort. Neem de "Chemin de Fer de la Mure ', een toeristische spoorweg voor een geweldig uitzicht over de stad.

Het meer van Genève, Franse Alpen

Het meer van Genève

Het meer van Genève is een van de grootste meren in West-Europa. De geweldige sportmogelijkheden in deze schitterende omgeving maken een bezoek onvergetelijk.

Het weer in de Franse Alpen