Vakantie Bretagne

Bretagne

Een bezoek aan Bretagne

Met een bijzonder mild klimaat, een onvergetelijke zonsondergang, prachtige stranden en pittoreske dorpjes is een camping Bretagne vakantie ideaal met kinderen.

Bij onze campings in het noorden van Bretagne vindt u goudgele zandstranden, stoere kapen en pittoreske vissersdorpen. Vanaf onze Bretagne campings in het zuiden kunt u verdwalen in de bossen en genieten van een wat milder klimaat. Aan de westkust gaan de golven van de Atlantische Oceaan een gevecht aan met de machtige kliffen.

Bekijk direct alle camping Bretagne vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in Bretagne!

Ontdek Bretagne

Ontdek Bretagne

Dicht bij de zee, in Carnac, zijn wonderlijke prehistorische stenen te zien. De Golf van Morbihan, in het Oosten, is een binnenzee bezaaid met kleine eilandjes. Eindeloze stranden en een kalme zee vindt u tussen Carnac en La Baule, terwijl het weelderige binnenland van Bretagne levendige steden, rustige dorpjes, spectaculaire heidevelden, oude bossen en imposante kastelen onthult.

Voel Bretagne

Voel Bretagne

In Bretagne vindt u ellelange kustlijnen met eindeloze zandstranden, kwelders met lauwwarm water voor de kleintjes, vele vuurtorens en zeilwedstrijden in de zomer. Heeft u zin in een glas heerlijke koele witte wijn? Er zijn genoeg chique steden en rustige dorpjes waar u kunt neerstrijken in een restaurant bij de zee. Meteen een goede plek om de traditionele Bretonse kostuums en hoofdtooien te bewonderen.

Proef Bretagne

Proef Bretagne

Bretagne is de moestuin van Frankrijk. U vindt hier de beste seizoengroentenen en het beste fruit van Frankrijk. De vis in Bretagne is te vergelijken met de beste in de wereld. De regio is ook beroemd om zijn cider, Muscadet en crêpes. En natuurlijk Bretonse taart: een rijke boterachtige taart die elke bakker wel verkoopt. Al zin in een camping Bretagne vakantie?

Bretagne top 5
Bretagne, Beg Meil

Beg-Meil

Beg-Meil is de perfecte plek voor een Bretagne camping vakantie met het gezin. Midden tussen de geurige dennenbomen leiden kronkelige paden naar prachtige zandstranden zoals Oiseaux en La Cale, gelegen in rotsachtige inhammen. Het zandstrand van Sèmaphore is te bereiken via de duinen.

Bretagne, Megalieten van Carnac

Megalieten van Carnac

Op de mossige groene vlakten rondom de stad Carnac staan duizenden eeuwenoude keien. De steenformaties zijn gevormd door de pre-Keltische cultuur rond 4500 v.C. De formaties hadden naast een culturele functie mogelijk ook een astrologische betekenis. U komt er alles over te weten in het Musée de Prehistoric in Carnac.

Bretagne, Mont St Michel

Mont St. Michel

Net over de grens met Normandië ligt de abdij van Mont St. Michel. Deze abdij is prachtig gelegen op een eiland een kilometer van de kust. De abdij is bereikbaar via een verhoogde weg boven het water en beroemd om zijn gotische en romaanse architectuur. Ontdek ook de verschillende musea, winkels en restaurants in het dorp, waarvan vele met een prachtig uitzicht over de baai.

Bretagne, Oceanopolis

Océanopolis

In Océanopolis krijgt u een fascinerend kijkje in de flora en fauna van de poolzeeën, de tropische oceanen en onze eigen gematigde oceaan. In de 50 verschillende soorten aquaria zijn duizenden soorten zeedieren te ontdekken; van zeeleeuwen tot haaien, en van pinguïns tot zeeschildpadden.

Bretagne, Quimper

Quimper

Met zijn pittoreske straten vol met middeleeuwse, houten Bretonse gebouwen, is Quimper een fantastische stad om een middag rond te dwalen. Bekijk ook de zeer indrukwekkende Cathédrale Saint-Corentin de Quimper en het Musée des Beaux-Arts.

Het weer in Bretagne

Gemiddelde temperatuur Bretagne
Gemiddelde neerslag Bretagne